Haberler

Tokat'ta Hutbe Yarışması

Tokat, Türkiye Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Yarışması finaline ev sahipliği yaptı.

Tokat, Türkiye Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Yarışması finaline ev sahipliği yaptı.

2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Yarışması Finali" Ali Paşa Camisi'nde yapıldı. Yarışma öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Erdem, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi nedeniyle yarışma tarihinin değiştiğini belirterek, "Allah, benzer ihanetlerle ülkemizi ve milletimizi bir daha karşı karşıya getirmesin" dedi.

İl Müftüsü Erdem'in konuşmasının ardından yarışmanın kuralları hakkında bilgilerin verilmesi ile yarışmacılar kendilerine ayrılan 15'er dakikalık sürede hutbe sunumlarını yaptı. Zonguldak, Antalya, Trabzon, Adıyaman, İstanbul, Kayseri, Kütahya, Van, Kars, Adana'dan 10 imamın katıldığı yarışmada yeterli puan alınamadığı için birinci seçilmedi.

Yarışmada Muş bölgesinden Alaadin Demirel 2. ve Eskişehir bölgesinden Ali Osman Köseoğlu 3. seçildi. Yarışmacılara ödülleri Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından verildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Erdem Türkiye Tokat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title