Haberler

Tokat'ta Evleri Yanan 3 Aileye Yardım Yapılacak

Tokat'ta evleri yanan 3 aileye Tokat Belediyesi ve Kızılay tarafından yardım yapılacağı, ayrıca yardımda bulunmak isteyenlerin belediye başvurabileceği bildirildi.

Cemalettin Mahallesi Hacı İbrahim Sokak'ta Ömer Kara'ya ait iki katlı evde gece 02.15'te henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın 2 eve daha sirayet etmişti. Alevlere teslim olan evin balkonundan atayarak canını zor kurtaran Kara'nın Tokat Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor. Yangının izleri ise gün ışığı ile birlikte ortaya çıkarken, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Başkan Yardımcısı Osman Altunordu ile birlikte aileleri ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Cemalettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağdeviren ile birlikte yanan evlerde incelemelerde bulunan Başkan Eroğlu, kış gününde meydana gelen yangında vatandaşların evsiz kalmasının üzücü bir durum olduğunu ama kendilerin sevindiren tarafın can kaybı olmaması olduğunu söyledi.

"Hızlı bir şekilde yaraları sarmaya çalışacağız"

Yangında zarar gören vatandaşların yaralarının sarılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, "Evlerdeki eşyalar yanarak kullanılmaz hale gelmiş. Yangın nasıl çıktı ne oldu bilemiyoruz. Bununla ilgili olarak soruşturma devam ediyor. Asıl önemli olan buradaki insani durum. Onlarca yılda kazandıkları ile eşya alıp yaptırdıkları evleri bir saat içinde yandı kül oldu. Bu anlamda yardıma ihtiyaçları var. Hızlı bir şekilde yaraları sarmaya çalışacağız. Ne gerekiyorsa buna da gereği yapılacaktır. Bu vesile ile bu kardeşlerimize el uzatarak gerek nakdi, gerek eşya yardımında bulunmak isteyenlere de varsa müracaat edebilirler. Bu kapımızda açık. Ama hiçbir şey olmasa bile biz buradayız elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Yangının sobadan çıktığı iddiası

Züleyha Günesen, babasına ait evde kardeşinin kaldığı sırada sobadan yangın çıktığını ileri sürdü. İki katlı evden balkondan atlayarak canını zor kurtaran kardeşinin hastanede tedavisinin devam ettiğini ifade eden Günesen, yardım beklediklerini söyledi.

Türk Kızılayı yardım yapacak

Türk Kızılayı Tokat Şubesi Başkanı Hüseyin Yapıcı da ev sahiplerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Yapıcı, ailelere Kızılay olarak mutfak seti, set üstü ocak, dolap, giysi, kuru gıda, yatak takımı vb. yardımlarda bulunacakların söyledi. İlk etapta aileye gıda yardımı yapılacağını ifade eden Başkan Yapıcı, "Bir eve ne lazım olursa onların tamamını karşılamaya çalışacağız" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tokat Belediyesi Hüseyin Yapıcı Eyüp Eroğlu Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title