Haberler

Tokat'ta Etwinnig Uygulaması

TED Tokat Kolejinde Etwinnig projesi ile online olarak öğrencilerin öğrendikleri yabancı dillerin geliştirmesi amaçlanıyor.

TED Tokat Koleji İngilizce Öğretmenlerinden Ayla Altınsoy, öğrencilerin internet üzerinden yurt dışındaki diğer okullarda öğrenim gören yaşıtları ve akranları ile tanışıp, iletişim kurabilecekleri bir proje hayata sunacaklarını söyledi. Öğrencilere kendilerine güvenmelerini, toplum içerisinde kendilerini ifade edecek konuşma becerilerini kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Altınsoy, Avrupa Birliği standartlarında 4 temel esası hedefleyen, konuşma, yazma, okuma ve dinleme yetisini öğrencilere kazandırmak istediklerini kaydetti.

Öğrencilerin öğrendiklerini, çeşitli projeler vasıtasıyla yaşama geçirip İngilizcelerini aktif olarak kullanmalarını sağlamayı arzu ettiklerini ifade eden Altınsoy, "Bu projelerden birisi; İnternet üzerinden yurt dışındaki diğer okullarda öğrenim gören yaşıtları ve akranları ile tanışıp, iletişim kurup, bu proje üzerinde çalışarak İngilizcelerini çok daha ileriye taşıyabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir projedir. Projenin ismi Etwinnig projesidir. Diğer bir projemiz ise öğrencilerimizin yurt dışı seyahatlerine çıkacağı, bu vesile yabancı dilini geliştirebilen ERASMUS projesi. ERASMUS projesi Ulusal ajans tarafından kabul edildiği takdirde, bu proje hemen hayata geçecektir. Ayrıca bazı sınıflarımızda 'Class Dojo' adlı öğrencilerimizin başarı durumlarını, performanslarını, sınıf içindeki etkinlik derecelerini eğlenceli sanal karakterlerle takip etmemizi sağlayan, velilerimize anında bildirim yapabileceğimiz bir sınıf yönetim uygulaması da bu dönem TED Tokat Kolejinde uygulamaya geçilecektir. Önemli hususlardan bir tanesi de ; Dünya çapında uygulanan ve dünya dil standartlarında uygulanan ve uluslar arası geçerliliğe sahip olan Cambridge Sınavları okulumuzda yapılacak olmasıdır. Müfredatımıza bu sınavı da dahil ederek daha zengin bir hale getireceğiz. Bu sınavlar Okulumuzda 3. Sınıftan 7. Sınıfa kadar 'Starter, Mover, Flyer, KET ve PET' olarak ders programlarımıza dahil edeceğiz" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title