Haberler

Tokat'ta Eğitimciler İş Bıraktı

Güncelleme:

Tokat'ta Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Tokat'ta Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi için Cumhuriyet meydanında toplandı. Eğitim Sen üyeleri 'Grevdeyiz' pankartı açarken Türk Eğitim Sen üyeleri ise üzerlerinde çeşitli yazılar yazan çok sayıda döviz taşıdı. Eğitim Sen adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Orhan Gökçek, eğitim sistemini eleştirerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece son birkaç ay içinde gündeme getirdiği konular, siyasal kadrolaşma girişimleri, yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri ile attığı tehlikeli adımlar, 2014-2015 eğitim öğretim yılının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından son derece zorlu ve çetin mücadelelere gebe olduğunu göstermektedir. Bu anlamıyla bugün yaptığımız grev, önümüzdeki dönem eğitim alanında yürüteceğimiz mücadele açısından önemli bir başlangıç olarak değerlendirilmelidir. dedi.

İSYANIN DORUĞA ÇIKTIĞI GÜNDÜR

Eğitim Sen'in açıklamasının ardından Türk Eğitim Sen adına basın açıklamasını şube başkanı Hakan Akkaya yaptı. Bu günün Milli Eğitim'deki haksızlara karşı isyanın doruğa çıktığı gün olduğunu söyleyen Akkaya, şöyle konuştu Eğitimine önem vermeyen, eğitimcisini siyasi ihtirasları uğruna bir kalemde harcayan, katılımcılık yerine, 'benim dediğim olacak' anlayışını dikte ettiren, nitelikli eğitimi sağlamak yerine kendisi gibi düşünmeyenlere ayak kaydırma operasyonu yapanlar, bugün MEB'i batağa saplamıştır. Tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır. Sendikamızın bu eylemi bir uyarı niteliğindedir. Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi taktirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır. En kısa sürede taleplerimize cevap bekliyoruz, alacağımız cevap eylemlerimizi de şekillendirecektir. Biz sözümüzü söyledik, duyan duymayan kalmasın!

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title