Haberler

Ev Hanımlarına Sanatçı Kimliği Kazandıracak Proje

Güncelleme:

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Avrupa Birliği (AB) destekli "Dikiş Tutturamayan Kadınlar" projesinin onaylandığını söyledi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, Terziler Odası ile birlikte hazırladıkları 144 bin euroluk AB destekli "Dikiş Tutturamayan Kadınlar" projesi ile önemli ve teşvik edici adımlar atılacağını belirtti.

GENİŞ BİR YELPAZE, ÖNEMLİ FIRSATLAR
TESOB'da basın açıklaması yapan Başkan Bekçi, iş yeri açan, mesleği olmayan, çalışamayacak durumda olan ve becerisi olup da o becerisini hayata geçiremeyecek kadınlara yönelik olarak AB destekli proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat Terziler Odası ile birlikte mesleğinde "dikiş tutturamayan" bayanlara yönelik hazırladıkları projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Bekçi, 1 Ekim tarihinden itibaren İŞGEM'de projenin hayata geçeceğini söyledi.

"BAYANLARIMIZA SANATKAR KİMLİĞİ KAZANDIRACAĞIZ"

4 projenin daha onay beklediğini ifade eden Başkan Bekçi, "Bunlar onaylandıktan sonra halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. 144 bin euroluk projemizdeki amacımız 60 kişilik 25-30 yaş arasında dezavantajlı kadınlara yönelik mesleki eğitim uygulamalarıyla bir yıl boyunca kadınlarımızın mesleki yeteneklerini artırmak istiyoruz. Bu projede diğer bir amacımız da Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan konfeksiyon ev tekstili diyebileceğimiz kurum ve kuruluşlarının artması nedeniyle istihdam oluşturulması ve bayanlarımızın ev ekonomisine katkı sağlanması. Bayanlarımıza ev hanımı kimliği yanında sanatkar kimliğini de kazandırmak istiyoruz" dedi.

"PROJELERİMİZİN SAYISI 28 MİLYONU BULDU"

Tokat Esnaf Odaları Birliği olarak en fazla proje üreten kurum olduğunu ifade eden Başkan Bekçi, "Göreve geldiğimiz 2005 yılından bugüne kadar bitirmiş, iştirak halinde olduğumuz projeler dahil olmak üzere 28 milyonu buldu. Girişimci arkadaşlarımızı odamıza davet ediyoruz. Burada proje ekiplerimiz hazır ve her türlü hizmeti vatandaşlarımıza vermeye hazırlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Tokat Kadın Yerel Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title