Haberler

Tokat'ta Demokrasi Nöbetinde Nikah Kıydılar

Tokat'ın Niksar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinden geri kalmak istemeyen çift, nikahlarını meydanda kıydırdı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ı arayarak nikah kıymak istediklerini söyleyen Gülay ve Bekir çiftinin nikahları 'demokrasi nöbeti'nde yüzlerce kişinin katılımı ile kıyıldı.

Nikah töreninde konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ülkenin geleceği için demokrasi nöbetinin ihmal edilmediğini ve bu meydan da ilk defa bir nikah kıyılacağını söyledi.

Başkan Özcan genç çiftin demokrasi nöbetine destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederek, "Milletin meydanında böyle bir kararla evlenme akdini gerçekleştiren çifti tebrik ediyorum. Kendi iradeleri ile gençlerimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmıştır. İlk defa bir nikah merasimini demokrasi meydanında gerçekleştiriyoruz. Bu meydan milletin alanı" dedi.

Daha sonra genç çiftin nikahını kıyan Başkan Özcan, yuvayı da dişi kuşun yaptığını belirterek, evlilik cüzdanını geline vererek bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Damat Bekir Latif, demokrasi mitingine destek olmak için bu nikahı bu şekilde kıydıklarını belirterek, "Vatanımızın bu zorlu süreçten geçtiği dönemlerde daha destek olacağımızı düşündüğümüz için böyle bir şeye karar verdik ve farkındalık oluşturmak istedik. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Gelin Gülay Ataş da "Her şey vatan için ve milletimiz için" ifadesini kullandı.

Nikah İlçe Müftüsü Ali Canpolat'ın yaptığı dua ile sona ererken, genç çift çalan müzik eşliğinde ellerine Türk bayrağı alarak coşkulu kalabalığa eşlik ettiler. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özdilek Özcan Niksar Gülay Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title