Haberler

Tokat'ta Darbe Girişimine Tepkiler

Tokat’ta sivil toplum kuruluşları yaptıkları ortak basın açıklaması ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Tokat'ta sivil toplum kuruluşları yaptıkları ortak basın açıklaması ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Seyirtepe Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına STK temsilcileri katıldı. STK'lar adına basın açıklaması yapan Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış, demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi dahi, darbeye kalkışan demokrasi düşmanlarının, içeride milletvekilleri bulunduğu sırada havadan ve karadan saldırısına maruz kalmış olduğunu kaydetti. Aynı gece çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşın katledilmiş; birçok devlet binası da tahrip olunmuş olduğunu ifade eden Başkan Arat, "Darbe girişiminde şehit olan tüm polis asker ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Darbe girişimi; devlete bağlı sağduyulu ve milli asker ve polislerin, iktidar ve muhalefet partileri ile yurt çapında yaygın demokratik kitle örgütlerinin, medyanın istisnasız tüm STK'ların ve vatandaşlarımızın kararlılıkla karşı durması sonucunda engellenmiştir. Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, kamu kurumlarına, polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza yapılmış bu saldırıyı; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bu terör örgütünün yıllar içerisinde sinsice verdiği ve en sonunda kanlı darbe teşebbüsüyle yol açtığı büyük zararı hep birlikte gidereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bu hain darbe girişiminin vatandaşların bir bütün olarak karşı durması sonucunda püskürtülmüş olduğunu ifade eden Başkan Arat, "Bundan sonra her vatandaşımızın, STK'ların ve kanaat önderinin ayrıştırıcı ve halkı birbirine düşürmeye yönelik provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olması gereklidir. Tokatta faaliyet gösteren STK'lar olarak geçmişte olduğu gibi bugünde, darbe ve darbe girişimlerinin karşısında, devletimizin ve milli iradenin yanında dimdik ve kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Milletin sahibi olduğu silahları sivil insanlarımıza, polisimize, TBMM meclisimize yönelten hainler, bu milletin askeri olamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Arat Tokat Yerel Haberler

title