Haberler

Tokat'ta Bağcılık Organik Tarımla Gelişecek

Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, bağcılık projesini organik tarım kapsamında genişletmek istediklerini söyledi.

Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, bağcılık projesini organik tarım kapsamında genişletmek istediklerini söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bağcılığın geliştirme projesi kapsamında düzenlenen programda Necip, Kat, Akbuğday, Kalaycık ve Çarıksız köylerinin yanı sıra Şenyurt Beldesindeki çiftçiler organik tarım konusunda bilgilendirildi. Turhal Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen çalışmaları yakından takip eden Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, organik tarım ile birlikte çiftçilerin ürün verimlerinin ve gelirlerinin artmasını hedeflendiklerini söyledi. Kaymakam Üçer, bağcılık projesini organik tarım kapsamında genişletmek istediklerini ifade ederek, "Bu yüzden bu toplantılarımızı yaptık. Ayrıca yine bu bölgemizle sınırlı olmak kaydıyla sertifika sürecinin ilk iki yılını Turhal Kaymakamlığı olarak biz finanse edeceğiz" dedi.

Düzenlenen toplantılara Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer'in yanı sıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Gürçay, Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon firması yetkilileri ve çiftçiler katıldılar. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Süheyl Üçer Şenyurt Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title