Haberler

Tokat Ses Tokat Şube Başkanı: Ölen Arkadaşlarımızın Ördükleri Etten Duvarla Aranızdayız

Ses Tokat Şube Başkanı: Ölen arkadaşlarımızın ördükleri etten duvarla aranızdayız ANKARA'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısı sırasında patlamanın 30 metre ilerisinde bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikaları (SES) Şube Başkanı Tayyar Özcan, patlamayı öncesinden hissettiğini söyleyerek, "Arkadaşlarımız adeta parçalandı yaşamını yitirdi.

Ses Tokat Şube Başkanı: Ölen arkadaşlarımızın ördükleri etten duvarla aranızdayız

ANKARA'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısı sırasında patlamanın 30 metre ilerisinde bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikaları (SES) Şube Başkanı Tayyar Özcan, patlamayı öncesinden hissettiğini söyleyerek, "Arkadaşlarımız adeta parçalandı yaşamını yitirdi. Onların ördükleri etten duvarla şu anda biz aranızdayız" dedi.

Tokat Valisi Cevdet Can, Ankara'dra düzenlenmesi planlanan 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine Tokat'tan bir otobüsle katılan ancak bombalı saldırı sonrası kente dönen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Tokat Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Can'ı KESK Şube Başkanı Eraslan Şara, SES Şube Başkanı Tayyar Özcan ile çok sayıda sendika üyesi karşıladı. Vali Can ziyarette yaşanan saldırıyı kınayarak, "Maalesef bir takım şer insanlar araya nifak sokmak için bir takım amaçlarını gerçekleştirmek için bunları gerçekleştirebiliyor. Bunu ortadan kaldırmanın yolu da bu insanların amaçlarını boşa çıkarmaktır. Bütün milletimize Allah sabır versin. Bir daha böyle büyük acı göstermesin. Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde unutulmayacak bir acıdır. Dediğiniz gibi üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız.İnşallah bu son olur" dedi. SES Şube Başkanı Tayyar Özcan ise, patlayan 2 bombanın ülkenin barışına, demokrasisine, kardeşliğine düşen bir menfur saldırı olduğunu belirterek, "100'ün üzerinde hayatını kaybetmiş insanımız, 400'ün üzerinde yaralı insanımız var. Bu menfur saldırının ve arkasındaki güçlerin bir an önce açığa çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"HİSSETTİK GİBİ BİRŞEY"

SES Şube Başkanı Tayyar Özcan ziyaret sonrası patlama anı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tokat'tan bir otobüsle mitinge katıldıklarını söyleyen Özcan, patlamanın kendilerine 30 metre uzaklıkta yaşandığını kaydetti. Özcan, şöyle konuştu: "Tabi Eğitim Sen biraz daha bizim önümüzde olduğu için biz SES olarak patlama anına çok yakındık. Aslında şunu söylemek istiyorum. Herkese malum olur bazı şeyler ya, yani hissettik gibi bir şey bu. Şimdi güvenlik tedbirlerinin alınması, özellikle toplanma alanında işte resmi polis veya sivil polis. Sivil polis olabileceğini düşünüyoruz tabi onlar da bizim güvenliğimizi sağlamakla yükümlü görevliler. Ancak bir de garın içerisinde çok sayıda insan var. Yani ulaşım esnasında, orada ihtiyaçlarını giderme açısında bir sürü insan var. Şimdi biz üzülelim mi, sevinelim mi arasında kaldık. Çünkü bizim arkadaşlarımız gözlerimizin önünde adeta parçalandı, yaşamlarını yitirdi. Onların ördükleri etten duvarla biz şu anda aranızdayız. Yani o kadar vahim bir tabloydu. Bu barışa ve Türk demokrasisine vurulan en büyük darbedir"

Sendika üyeleri daha sonra Cumhuriyet meydanında toplanarak patlamada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup açıklama yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Tokat Şara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title