Haberler

Tokat: Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 2. Etap Hibe Başvuruları

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 2. Etabına Hibe Başvurularında Yapılan Değerlendirme Sonucu Tokat'ta, 4'ü Kamuya Ait 19 Projenin Onay Aldığı Bildirildi.

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 2. etabına hibe başvurularında yapılan değerlendirme sonucu Tokat'ta, 4'ü kamuya ait 19 projenin onay aldığı bildirildi.

Kırsal alanlarda toplum tarafından yapılacak ekonomik amaçlı altyapı yatırımlarına belli kriterler ve oranlar doğrultusunda hibe desteği sağlanması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 2. etabına yönelik "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programları Kapsamında Yatırımcılar Tarafından Yapılacak Hibe Başvurularının Desteklenmesi Yönetmeliği"nin 16 il bazında (Çanakkale, Denizli, Bolu, Konya, Karaman, Burdur, Hatay, Niğde, Tokat, Artvin, Gümüşhane, Rize, Ardahan, Malatya, Adıyaman ve Batman) pilot olarak uygulandığı kaydedildi. Programla kırsal alanda tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini, yerel kapasiteyi ve kurumsallaşmayı geliştiren, istihdam oluşturma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, uygun kırsal teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan ekonomik yatırımlar ile kırsal altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Ekonomik yatırımlar için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne veya Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı çiftçiler, çiftçi örgütleri (kooperatif, birlik vb.) veya bunlar tarafından oluşturulmuş olan üst örgütler ile tarımsal faaliyette bulunan şirketlerin başvuruda bulunabileceği açıklandı.

Tokat'ta, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 2. etap hibe başvurularının değerlendirme sonuçlarına göre, onaylanan projeler şu şekilde:

Alternatif Enerji Kaynaklı Sera konusunda 8 proje onaylanmıştır. Başvuru sahipleri; Ahmet Ünal, Sabri Dökülen, Mehmet Karagözoğlu, Mahmut Dede, Ahmet Dökülen, Seyit Çatıkkaş, Mehmet Kaya ve Yeteroğlu Besicilik Tic. ve San.Ltd.Şti; Yaprak işleme ve vakumlama konusunda da 3 proje onaylanmıştır. Bu konudaki başvuru sahipleri; Espa Gıda Maddeleri Pazarlama ve Tarım İşletmeleri Sanayi Tic. Ltd. Şti., 2385 sayılı Erbaa Tarım Kredi Kooperatifi, Gök-Tuğ Petrol ve Petrol Ürünleri Tarım Ürünleri Ltd; Süt İşleme konusunda 2 proje onaylanmıştır. Bu konudaki başvuru sahipleri; Oyacıoğlu Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Tokat Çiftlik Ürünleri Gıda İnş. Hay. ve Med. San.Tic.Ltd.Şti; Salça üretimi ve paketleme konusunda Niksar Tar.San. Ür. İmalat Tic. Ltd. Şti.'nin ve Domates Kurutma Tesisi konusunda 2631 sayılı Üzümören Tarım Kredi Kooperatifi'nin projeleri onaylanmıştır. 4 proje ise kamuya ait projelerdir. Reşadiye Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin (K.H.G.B.) 2 adet köy yolu ve Sulusaray K.H.G.B.nin 1 adet köy yolu projesi, Erbaa K.H.G.B.'nin 1 adet sulama konusunda bir adet kamu alt yapı projesi onaylanmıştır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title