Haberler

Tokat Kirayı Ödeyemeyen Çift, Çadırda Yaşamaya Başladı

Tokat'ta maddi durumları yetersiz olduğu için 3 çocuğunu yurda yerleştiren ve oturduğu evin kirasını 14 aydır ödeyemeyen Sebahattin-Fadime Bekdemir çifti, ev sahibince evden çıkarılınca 1 haftadır çadırda kalmaya başladı.

Tokat'ta yaşayan 3 çocuk sahibi 50 yaşındaki Sebahatin ve 38 yaşındaki Fadime Bekdemir çifti, Topçam Mahallesi'nde 2 katlı ahşap binanın alt katını 2010 yılında kiraladı. Bel fıtığı rahatsızlığı dolayısıyla çalışamayan baba Sebahatin Bekdemir, maddi imkansızlıktan dolayı 4 ay önce ilkokula giden çocukları 10 yaşındaki Ayşe, 8 yaşındaki Ali ve 7 yaşındaki Volkan'ı Niksar ve Turhal'da bulunan yetiştirme yurduna verdi. 2012 yılında beyin ameliyatı geçiren ve yüzde 70 özür raporu bulunan Fadime Bekdemir'e Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce tahsis edilen 765 liralık evde bakım hizmeti parasıyla geçinen aile, bu yılın başında onu da kaybetti. Fadime Bekdemir, bakım için kardeşi Murat Yıldırım tarafından Sivas'a götürülerek ikametgahı oraya kaydırılınca Tokat'ta verilen evde bakım hizmeti ücreti kesildi. Ancak Fadime Bekdemir eşinin yanına dönmek isteyince 10 gün sonra yeniden Tokat'a geldi. Uzun bir süre tekrar başvuru yapılmayınca bakım ücreti bağlanamadı.

Hiç bir geliri olmayan çift, 200 lira olan ev kirasını 14 ay boyunca ödemeyince geçtiğimiz hafta ev sahibi Hatice Önder tarafından evden çıkartıldı. Oturdukları evin hemen yanı başında bulunan boş araziye çadır kuran Bekdemir çifti eşyalarını da buraya taşıdı. Elektriği, suyu olmayan çadır içerisinde üst üste konulan eşyalar arasında yer alan tek bir yatakta yaşam mücadelesi veren talihsiz çift karınlarını ise belediye aşevinden gelen yemeklerle doşurmaya başladı.

YARDIM İSTEDİLER

Daha önce inşaatlarda çalıştığını, ancak bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle artık çalışamadığını söyleyen Sebahatin Bekdemir, 3 çocuğuna maddi imkansızlıktan dolayı bakamadığını ve yurda yerleştirdiğini anlattı. Önceleri eşi Fadime Bekdemir için aldıkları evde bakım ücreti ile geçindiklerini söyleyen Sebahatin Bekdemir, Eşim kardeşi ile birlikte bu yılın başında Sivas'a gitti. Bir hafta orada kalınca kardeşi eşimin ikametgahını oraya kaydırmış. O yüzden maaş kesildi. Bakım ücreti kesilince evin kirasını 14 ay ödeyemedim. Toplam 2 bin 800 lira borcum var. Ev sahibi geçtiğimiz hafta biz çarşıda iken eşyalarımızı dışarıya çıkarmış. Biz de çadır kurarak buraya taşındık. Odun, su, elektrik hiç bir şey yok. dedi. Fadime Bekdemir de yetkililerden ev konusunda yardım beklediklerini söyledi. Ailenin evde bakım ücreti için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yeniden başvurdukları ve Aralık ayından itibaren ücret almaya başlayacakları öğrenildi.

Belediye ekipleri de karı-kocanın yaşadığı çadıra gelerek incelemelerde bulundu. Ailenin durumuyla ilgili değerlendirme yapılarak, gerekli yardımların sağlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhal Niksar Topçam Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title