Haberler

Tokat Kalesi'nden Taş Düşme Riskine Karşı Önlem

Tokat Kalesi’ndeki surlardan taş düşme tehlikesine karşı bazı evler boşaltılarak AFAD ekipleri tarafından çalışma yapıldı.

Tokat Kalesi'ndeki surlardan taş düşme tehlikesine karşı bazı evler boşaltılarak AFAD ekipleri tarafından çalışma yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerler arasında yer alan Tokat Kalesi çevresindeki evlerde oturanlar can ve mal kaybı tehlikesi ile yaşıyor. Kalenin surları üzerinde bulunan taşların evlerin üzerine yıkılma tehlikesi nedeni ile bazı evler polis ve zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı. Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi kalenin en uç noktasındaki surlarına çıkarak düşme tehlikesi olan taşları bulunduğu yerden kaldırdı. Çalışma sırasında bazı taş parçaları kontrollü olarak kaleden aşağı yuvarlandı. AFAD ekibi yerden metrelerce yüksekte beline bağladığı halat yardımı ile çalışma yaptı. Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Turan Uzun, 1973 yılında Tokat Kalesi altında bulunan 90 evin taş düşme tehlikesi nedeni ile devlet yardımıyla ev yapılarak taşınmış olduğunu ama zamanla tekrar afete maruz bölge kararı alınmasına rağmen insanların bu alana yerleşmiş olduğunu kaydetti. Tokat Kalesi surlarında bulunan bazı taşların yerinden oynadığı ve düşme tehlikesi nedeni ile kendilerine gelen ihbar üzerine çalışma yaptıklarını ifade eden Uzun, yaklaşık 20 kaya parçasının kaldırıldığını ama bu tehlikenin bittiği anlamına gelmediğini riskin devam ettiğini söyledi. Mahalle Muhtarı Mustafa Gökrem ise riskli alan ilan edilen bölgede 3 yıldır belirsizlik yaşandığını ileri sürerek, "493 konutun buradan taşınması veya ıslahı konusunda bir çalışma yapılacağı planlanmış. Fakat 3 yıldır bir sürüncemedir gidiyor. Bu alan riskli alan ilan edildiği için ev sahipleri herhangi bir tadilat yapamıyor. Risk alan ilan edildiği için buradaki insanlar mağdur, biran önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar ise Tokat Kalesi'nin eski şaşalı dönemine dönmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kalede çalışma yapan ekiplerin bölgedeki gördükleri risk durumunun bildirilmesi sonucu önlem aldığını ifade eden Uçar, bakanlık tarafından kalenin yatırım programına alınması ile birlikte daha güzel hale getireceklerini kaydetti.

Mahalle sakinleri ise yağmurlu ve rüzgarlı havalarda kaleden evlerinin üzerine taş düşecek diye korku içinde yaşadıklarını, biran önce konutların taşınması için çalışma yapılmasını beklediklerini dile getirdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turan Uzun Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title