Haberler

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesinde Seçimler İptal Edildi

Güncelleme:

Yeşilyurt'ta AK Partili Kazım Misafir'in 50 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edildi.

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'nde AK Partili Kazım Misafir'in 50 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edildi. Yeni seçim 1 Haziran tarihinde yapılacak.

MHP NEDEN İTİRAZ ETMİŞTİ

Yeşilyurt İlçesi'nde 30 Mart'ta mevcut belediye başkanı Kazım Misafir ile MHP Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran arasında kıran kırana seçim yarışı yaşandı. Mevcut Başkan Kazım Misafir, 1360 oya karşı 1410 oy alarak yeniden seçildi. Ancak seçimin ardından MHP'liler, 1007 nolu sandık başkanının engelli, yaşlı ve hasta kişilere yardımcı olmak amacıyla bu kişilerle birlikte oy verme kabinine girdiğini öne sürerek itirazda bulundu. Ayrıca seçimin ardından her iki taraf arasında çıkan kavgada 12 kişi yaralandı.

1 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Yeşilyurt MHP İlçe Başkanlığı'nın İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi. Burada yapılan incelemenin ardından alınan kararda şu ifadelere yer verildi: "Sandık kurulu başkanı tarafından ilgili kanun ve genelgeye aykırı olarak gerçekleştirilen bu işlemlerin seçmenin hür iradesini etkileyebilecek nitelikte olduğu, kaç kişiye bu şekilde oy kullandırıldığının tespit edilemediği, belediye başkanlığı seçiminde 1'inci sırada yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi'yle, 2'inci sırada yer alan Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki oy farkı dikkate alındığında bu usulsüzlüğün seçimin genel sonucunu etkileyebilecek nitelikte olduğu kabul edilmiş ve itiraz edenler tarafından Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 01.04.2014 tarih ve 2014/41 tarihli kararına karşı yapmış olduğu itirazların kısmen kabulu ile, Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 01.04.2014 tarih ve 2014/41 nolu kararın kaldırılmasına, Yeşilyurt ilçesinde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilerek Yüksek Seçim Kurulu'nun 27.03.2014 tarih ve 919 karar nolu kararı dikkate alınarak bu seçimlerin 01.06.2014 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir."

Kararın ardından MHP'lilerin büyük sevinç yaşadığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Kübra Sever Taşkıran Yeşilyurt Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Tokatlı Mhpliorhanakdeniz@msn.com:

Arkadaşlar, Ben Milliyetçi Hareket Partisine oy verdim. Ama şimdi yeniden oy atarsam vallahi AK Partiye verecem. Biz nasıl olsa alamıyacağız bari AK Parti alsın. chpden bize hayır yok. Lutfen arkadaşlar sizde aynısı yapın. Saygılarımla.

23
41
yanıtYanıtla
FİLİZ FİLİZflzgoksel@hotmail.com:

SENDEN MİLLİYETÇİ OLMAZ TOKATLI....olsa olsa cacık olur...

yanıt0
yanıt0
SD@sdfer@outlook.com:

O Zaman sen kararsizsin eger her 15 gunde karar deyistiriyorsan kusura bakma bir sey olmassin ne olursa olsun baskalarindan etkilenmiyecen kandirilmayacan karar verecen hangi partiyi istiyorum diye

yanıt0
yanıt0
tskzehra@hotmail.com:

Akp trolü seçime daha çok var arpanı fazla mı verdiler şimdiden diğer partileri karalamaya başlayıp insanların aklını çelmeye çalışıyorsun?

yanıt0
yanıt0
49sevilayagdas@hotmail.com:

SEN MHP YE FELAN OY VERMEDİN YALANDAN İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞMA HİÇ BİR MHP DE ZATEN İNANMADI ÇÜNKÜ MHP DEN KAYPAK ÇIKMAZ

yanıt0
yanıt0
saitakyollararaban@hotmail.com:

TOKATLI MHPLİ ? senin gibi sahte görünümlü saktekarları çok gördük.

yanıt0
yanıt0
GERÇEK MİLLİYETÇİliberallife@hotmail.com:

sen çakma mhplisin hatta değilsin zaten akplisin yeterince algı yönlendirmesi yaptınız zaten seçim bitti artık bırakın psikolojik algı yönlendirmesini ben akp karşısındaki en güçlü adaya verdim oyumu

yanıt0
yanıt0
musakoylucool@hotmail.com:

Akp kazanacak yine inşallah mhp olay çıkarttı kaybedecek

15
30
yanıtYanıtla
yeşilyurtlusokak_serserisi_7@hotmail.com:

mhp ye vermiştim ama AKP ye vereceğim bu defa

15
29
yanıtYanıtla
kurdoemin@hotmail.com:

Siyasette lider önemli diyorlar ya. Şu MHP nin lideri olan zat (pisküvetçi) nasıl bu kadar oy alıyor bunu açıklasınlar. Millet alışmış gerçi tek sıra olup el öpmeye ondandır harhalde

12
22
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title