Haberler

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi Sandık Başında

Yeşilyurt'ta 30 Mart'ta yapılan seçimlerde mevcut belediye başkanı ve AK Parti'nin adayı Kazım Misafir bin 410, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy aldı.

Yeşilyurt'ta 30 Mart'ta yapılan seçimlerde mevcut belediye başkanı ve AK Parti'nin adayı Kazım Misafir bin 410, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy aldı. İl Seçim Kurulu, MHP'nin 1007 nolu sandıkta engelli vatandaşların yerine sandık başkanının oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine seçimi iptal etti. Yüksek Seçim Kurulu ilçede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararını aldı. Belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği seçimi için 12 sandıkta 3 bin 142 seçmenin bulunduğu ilçede oy verme işlemi sabah saat 08.00'da başladı. İlçe sakinleri sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için sandıkların bulunduğu okullara gitti. Yapılan kontrollerin ardından vatandaşlar oylarını kullandı. Bu arada Yatılı Bölge Ortaokulu'nda bulunan 1002 numaralı sandıkta, sandık başkanı ile siyasi parti sandık görevlileri arasında tartışma çıktı. Okuma yazma bilmedikleri için yakınları ile birlikte oy kabinine gitmek isteyen yaşlılara, sandık görevlileri karşı çıktı. Bunun üzerine siyasi parti müşahitleri ile sandık başkanı arasında tartışma çıktı. Bir süre devam eden tartışma daha sonra diğer görevlilerin araya girmesiyle son buldu. Daha sonra ise Ömer Parlak isimli yaşlı bir vatandaş ise rahatsızlığı dolayısıyla oğlu ile oy kullanmak istedi. Ancak sandık başkanı buna da izin vermeyince tekrar kısa süreli tartışma çıktı. İlçede oy kullanma işlemi, saat 17.00'da sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

kübra sever taşkıran Yeşilyurt Ak Parti Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title