Haberler

3 Bin Liraya Çalıştıracak Çoban Bulamadı Gürcistan'dan Getirdi

Güncelleme:

Tokat'ta iki yıl önce köyüne 1 milyon 750 bin lira yatırım yaparak hayvancılık üzerine tesis kuran işadamı Salih Uçak, köyde çoban bulamayınca Gürcistan'dan getirdi.

Tokat'ta iki yıl önce köyüne 1 milyon 750 bin lira yatırım yaparak hayvancılık üzerine tesis kuran işadamı Salih Uçak, köyde çoban bulamayınca Gürcistan'dan getirdi.

Bursa'da yaşayan işadamı Salih Uçak, memleketi Tokat'ın merkeze bağlı Batmantaş köyünde 2013 hayvancılık üzerine tesis kurdu. Avrupa Birliği destekli yaklaşık 1 milyon 750 bin liraya mal olan tesis bir yıl sonra hizmete açıldı. Uçak, daha sonra satın aldığı 250 küçükbaş hayvanı burada beslemeye başladı.

3 BİN LİRAYA ÇOBAN BULAMADI

Ardından çoban arayışına giren Uçak, bir türlü aradığı şartlarda birini bulamadı. Bu süre içerisinde ise küçükbaş hayvanlara Uçak'ın köyde yaşayan akrabaları baktı. Tokat'ta bir aileye ayda 3 bin lira maaş vermesine rağmen istediği verimi alamayan Uçak, bir arkadaşının vasıtasıyla Gürcistan'da yaşayan Azeri 26 yaşındaki 1 çocuk babası Serukan Zelilov ve amcası 5 çocuk babası 55 yaşındaki Erkan Zelilov ile tanıştı. Daha sonra Serukan Zelilov ve Erkan Zelilov 2 ay önce köye gelerek işe başladı. Ayda bin liraya çalışan Serukan Zelilov hayvanları yaylada otlatırken, amcası Erkan Zelilov ise tesisin temizlik işlerini yapmaya başladı.



"MÜKEMMEL ÇALIŞIYORLAR"

1988 yılında ayrıldığı köyüne yatırım yapmayı düşündüğünü söyleyen Salih Uçak, "Bizim burası da biliyorsunuz yayla. Burada en iyi hayvancılık yapılır. Bir de benim koyunlara, kuzulara karşı özlemim var, çok severim. Dolayısıyla Kırsal Kalkınma'ya başvurduk. Proje çizdirdik, yüzde 60'nı devlet destekledi, yüzde 40'nı kendi cebimizden finanse edere bu tesisi yaptık" dedi. Tesisi kurduktan sonra çoban konusunda çok sıkıntı çektiğini söyleyen Uçak, şöyle konuştu:



"Bizim çevremizde faydalı olalım diye ne kadar insan getirdiysem netice alamadım. Bir aileye 3 bin lira maaş verip, sigortalarını ödeyip getirmişim ama netice alamadım. Strese girdim. Dolayısıyla kendi kendime acaba 'neden yaptım bu tesisi ben' dedim. İşi yapacak adam bulamadım. Bizim Tokat'ta 'çoban' diyince toplumda küçük bir şey gibi görünüyor.

Halbuki asla böyle bir şey olamaz. Bütün ileri gelmiş insanlar çobanlıktan gelmişlerdir. Çobanlık çok güzel bir meslektir. Ama Tokat'ta çoban bulmak çok zor. Sonra merkezde yaşayan bir arkadaşım ile irtibata geçtim. Gürcistan'dan iki adam getirdi. 2 aydır burada çalışıyorlar ve mükemmel çalışıyorlar. Dört dörtlük insanlar. Gerçekten çok verim alıyorum bu arkadaşlardan"



"MEMNUNUZ"

Bir çokcuk babası Serukan Zelilov Gürcistan'dan Tokat'a geldiğini söyleyerek, "Buraya çobanlığa geldim. İlk defa geldim. Buralar iyi. Gürcistan'da çobandım, 4-5 senedir koyunlara bakıyordum" dedi. Erkan Zelilov ise, "Ben Gürcistan Tiflis'ten geldim. Burada çalışıyorum, memnunum. Çalışmak çok zor olmuyor" diye konuştu.





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Gürcistan Tokat Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

Adınızı Yazın:

benim anlamadığım madem çoban bulamıyorsun madem 3000 lira verdin çalıştıramadın da bu serukan zelilov dan memsunsan iyi verim alıyorsan neden 1000 lira maaş veriyorsun arkadaş versene bir önceki çalışana verdiğin 3000 lirayı bunun adı bencillik değilde nedir sonra dersiniz ki şu kadar verdim adam bulamıyorum diyorsun bulamazsın tabi

42
1
yanıtYanıtla
Süt Oğlan nerede:

Rte getir ondan iyi çoban olur

14
28
yanıtYanıtla
Konyalı:

Recep Tayyip Erdoğan gibi cumhurbaşkanı görmüş bu millet sen ne diyon la değişik

yanıt2
yanıt2
...:

Bu çalışana da üç bin versene bin lira vermiş uyanık

34
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ssk müfettişlerini burdan göreve davet ediyorrum baksınlar bakayıım bu adamların maas bodroları kac tl öle reklam olsun diye 3 000 tl veriyorum demmeli, değil ben çok gördüm ıraklı ve surıyelileri aylık 300 tl ye calıştıran

30
1
yanıtYanıtla
ASABİ:

ÜÇ BİN LİRAYA ADAM BULAMAMIŞ. . . . BİN LİRAYA İŞE ALMIŞ NE GÜZEL MATEMATİK BENDE YEDİM. . . BİZİM MİLLET GİBİ ÜÇ KAĞITÇI MİLLET YOK. . . MADEM ÖYLE İŞE ALDIĞIN İNSANA HAKKINI VERSENE BURDA AMAÇ İŞ ARAYANLARI KARALAMAK FIRSATÇI ADAM

29
2
yanıtYanıtla
emre:

Çalışana iş çokta çalışacak adam yok

12
19
yanıtYanıtla
...:

EMRE EŞEKLİK ETMEK İSTİYORSAN HİÇ ETRAFA BAKMA BENDE SEMER VAR

yanıt15
yanıt0
Kadı-ı Müslüm:

Bende çoban olmak istedim üniversite mezunu olmama rağmen, 750 tl verdi, altı ay çalıştım sonra yiğenini çoban yaptı okulu bitirince beni şutladı. Bana niye vermediler üç bin tl. Siz kendinizi kandırın bence.

27
1
yanıtYanıtla
AKKOYUNLAR HAYDİN SAVAŞA:

BİZİM OKUMUŞ KOKONALARDA İŞ YOK DİYE GEZER

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title