Haberler

Tokat 25 Yıl Sonra Gerçek Kavala Kavuştu

25 yıl sonra gerçek kavala kavuştu TOKAT'ın Zile İlçesi'ne bağlı Şeyh Nusrettin Köyü'nde plastik borudan ürettiği kaval çalarak hayvan otlatan 40 yaşındaki Ahmet Duran, Tokat Valisi Cevdet Can'ın hediyesiyle gerçek kavala kavuştu.

25 yıl sonra gerçek kavala kavuştu

TOKAT'ın Zile İlçesi'ne bağlı Şeyh Nusrettin Köyü'nde plastik borudan ürettiği kaval çalarak hayvan otlatan 40 yaşındaki Ahmet Duran, Tokat Valisi Cevdet Can'ın hediyesiyle gerçek kavala kavuştu.

Zile'ye bağlı Şeyh Nusrettin Köyü'nde oturan evli ve 3 çocuk babası çoban Ahmet Duran, geçen hafta köyde düzenlenen mera açılışında kendisinin plastik borudan ürettiği kavalı çaldı. Plastik boruyla kaval çalan Ahmet Duran, başta Vali Cevdet Can olmak üzere katılımcıların dikkatini çekti. Vali Can daha sonra yanına çağırdığı Ahmet Duran'a teşekkür ederek kendisine kaval hediye edeceğini söyledi. İlçede düzenlenen programa katılan Vali Can, daha önce söz verdiği Ahmet Duran'a yanında getirdiği kavalı hediye etti. 15 yaşından bu yana plastik borudan yaptığı kavalı kullanan Ahmet Duran, kendisine hediye edilen kavaldan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Vali Can, Ahmet Duran'ın mera açılışında dikkatini çektiğini ifade ederek, "Orada plastik borudan yapılmış kavalı çaldı. Baktım, 'Bundan bu sesi çıkaran kavaldan ne ses çıkarır' dedim. Biz de bu yüzden kendisine gerçek bir kaval hediye ettik" dedi.

Ahmet Duran ise, 15 yaşında çobanlık yaparken kendisinin plastik borudan kaval yaptığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu kavalın hiç bir özelliği yok, plastik boru. Hayvanlar otlarken bu kavalı çalıyordum. Vali bey beni mera açılışında bu kavalla görünce dikkatini çekmiş. Beni yanına çağırarak teşekkür etti, ardından ise gerçek kaval hediye edeceğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum, söz verdiği gibi gerçek kavalı da bana hediye etti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Ahmet Tokat Zile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title