Haberler

Tokat 2.5 Yılda 135 Kilo Zayıfladı

Tokat'ın Zile ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Esme Baş, gördüğü tedavi sonrası 2.5 yılda 225 kilodan 90 kiloya düştü.

Zile ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Esme Baş, 1998 yılında 115 kilo iken şu anda 67 yaşında olan Zeynel Baş ile evlendi. Evliliğinin ardından 1999 yılında Engin, 2004 yılında ise İsmail adını verdikleri iki erkek çocuğunu sezaryenle dünyaya getirdi. Sonra hızla kilo almaya başlayan Esme Baş, 2013 yılının ilk aylarında 225 kiloya ulaştı. Aşırı kilolardan dolayı rahatsız olan Baş, diyetle kilo vermek istedi ancak bunda başarılı olamadı. Daha sonra eşi Zeynel Baş tarafından Ankara'ya tedavi amaçlı giden Esme Baş, burada kendisine kelepçe takılmasını reddederek yeniden Tokat'a döndü. Ardından 2013 yılının ilk aylarında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Burada bir aylık diyet tedavisi gören Baş'a daha sonra 'balon tedavisi' uygulandı. Bu tedavi ile 45 kilo veren Baş, daha sonra uygulanan mide küçültme ameliyatı ile 90 kiloya düştü. Ameliyatın ardından Zile'ye tekrar dönen Baş, büyük mutluluk yaşadı.

"YENİDEN DOĞDUM"

İki doğum yaptıktan sonra hızla kilo aldığını söyleyen Baş, "Hayat benim için tamamen durmuştu. Yürüyemiyordum, hareket edemiyordum. Evi çocuklar veya komşular süpürüyordu. Elbise bulamıyordum, kendim dikiyordum" dedi. Bu durumdan sonra kilo vermeye karar verdiğini belirten Baş, "225 kiloya kadar çıktım. Diyetle kilo vermek istedim ama olmadı. Ankara'da tedavi olmak için gittim bana 'kelepçe' tavsiye ettiler ama tehlikeli diye düşünmedim, ölüm riski çok fazlaydı. En son Sağlık Bakanlığı aracılıyla üniversite hastanesine başvurdum. Orada bir ay diyet tedavisi gördüm. Bir aydan sonra balon taktılar, 8 ay balon kaldı midemde. 45 kilo verdim bu balonla daha sonra mide küçültme ameliyatı oldum. İki yıl oldu ameliyata şu an 90 kilo geliyorum. Şimdi görenler çok şaşırıyorlar. Millet daha önce tuhaf tuhaf bakıyordu, çok üzüyorlardı beni. Şu anda bana 'bu senmisin' diyorlar. Hayat varmış, yaşamak varmış. Çok mutluyum, yeniden doğdum. Geçen sen ilk defa kendime doğum günü yaptım" diye konuştu.

Esme Baş'ın eşi Zeynel Baş ise, eşinin bu kadar fazla kilo vereceğini beklemediğini belirterek, mutlu olduğunu söyledi. Aile ayrıca ameliyatı gerçekleştiren GOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Ayhan Kayaoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Zile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title