Haberler

Tok'un Gümüşhane Ziyareti

Gümüşhane’yi ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yöresel kültür ve geleneklerin yaşatılmasını önemsediklerini belirterek, hemşehrilerin siyasi amaç gütmeden Samsunluluk ruhuyla birbirine kenetlenmesi gerektiğine vurdu yaptı.

Gümüşhane'yi ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yöresel kültür ve geleneklerin yaşatılmasını önemsediklerini belirterek, hemşehrilerin siyasi amaç gütmeden Samsunluluk ruhuyla birbirine kenetlenmesi gerektiğine vurdu yaptı.

Bir dizi ziyaret programı kapsamında Gümüşhane'ye giden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yalçın Bayrak'ı ziyaret etti. Başkan Tok daha sonra İlkadım'da faaliyet gösteren hemşeri derneklerinden Kocayokuş, Salyazı, Gökçeköy, Kapaktepe, Özen, Ünlüpınar köylerini gezerek köy sakinleriyle sohbet etti.

KARADENİZ İNSANINA YAKIŞIR KARŞILAMA

Gümüşhane'de güzel bir şekilde karşılandıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Gümüşhane'ye bağlı olan Kocayokuş, Salyazı, Gökçeköy, Kapaktepe, Özen, Ünlüpınar'da Karadeniz insanına yakışır bir şekilde cana yakın, samimi ve sıcak bir ilgi gördük. Misafirperverliklerinden ötürü Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yalçın Bayrak'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"HEMŞEHRİLERİN VARLIĞINI ÖNEMSİYORUZ"

Samsun'da yaşayan örf, adet, gelenek ve göreneklerini gelecek ayakta tutan hemşehri derneklerinin varlığını önemsediklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, hemşehrilik bilincinin Samsun için önemine vurgu yaptı. Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için faaliyetlerini sürdüren hemşehri derneklerinin 'Samsunluluk bilincine' sahip olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, hemşehri derneklerinin herhangi bir siyasi tarafının temsilcisi olmadan yaşadığı şehre hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.

"ŞEHİR BİLİNCİ SAMSUNLULUK OLMALI"

Kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına hemşehri derneklerinin varlığını önemsediklerini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, "Amacımız farklı kültürleri bir araya getirip hemşehrilik hukukunu geliştirmek, birlik ve beraberlik ortamını sağlamak. Yöresel kültürlerin yaşatılması, tanıtılması, hemşehrilik hukukunun geliştirilmesi ve sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birlikleri ve sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Belediye olarak hemşeri derneklerinin şehir bilinci ve kültürünün oluşturularak Samsun adına ortak bir gayede buluşmalarını sağlamak arzusundayız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Tok Gümüşhane İlkadım Kürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title