Haberler

Tohma Mahallesi'nde Değişim Dönüşüm Çalışmaları Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ilçesine bağlı Tohma Mahallesi’nde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yapıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ilçesine bağlı Tohma Mahallesi'nde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yapıyor.

Kırsal mahallelerin gelişimine katkı sunacak, bölge halkının nezih ve ferah alanlarda yaşamalarını sağlayacak yenileme çalışmaları kapsamında, Tohma Mahallesi'nin bütün yolları asfaltlanıp, kaldırım ve çevre düzenlemeleri yapılıyor. Geçtiğimiz dönem Kırkpınar Mahallesi'ni Tohma Mahallesi'ne bağlayan 2.5 kilometre uzunluğunda 8 metre genişliğinde yeni bir bağlantı yolu açan Büyükşehir Belediyesi, düzenleme çalışmalarının yanı sıra Tohma Mahallesi'ni Malatya kent merkezine bağlayan yolda da bakım ve onarım çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tohma Mahallesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Geziye Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Mahalle Muhtarı Ali Kaygusuz, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. Çakır, ziyaret sırasında mahalle sakinleri ile görüşerek, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çakır ayrıca, Şehit Kenan Çetin İlk ve Ortaokulu'nu da ziyaret ederek, okul yöneticileri ve öğrencilerle sohbet etti.

"AMACIMIZ BİRKAÇ YIL İÇİNDE ASFALTSIZ YOL BIRAKMAMAK"

Büyükşehir Belediyesi olarak grup yollarından sorumlu olduklarını Çakır, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kırsal mahallerin tamamında yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Malatya'nın her yerinde çalıştıklarını vurgulayan Çakır, "Tohma Mahallesi büyük ve düzenli bir yer. Mahallemizin kaldırımlarını yaptık. 3 kilometre uzunluğunda sıcak asfalt serdik. Aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarının sonunda mahallemiz daha da güzel olacak. Biz bir yıl içinde muazzam yol çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımız bu zahmetli ve zor işleri, geçtikleri her yerde gördüler. Bütün çabamız, gayretimiz insanlarımıza en iyi hizmeti sunmak için. Amacımız birkaç yıl içinde asfaltsız yol bırakmamak. İnsanlarımızın temiz ve güvenli yollarda yolculuk edebilmeleri bizi mutlu eder. Bunun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Mahallelerine yapılan hizmetleri değerlendiren Muhtar Ali Kaygusuz, Tohma'nın 12 yıl önce kurulan bir mahalle olduğunu, mahalle sakinlerinin büyük bölümünün Çat Barajı'nda evi sular altında kalan insanlar olduğunu belirtti. Kaygusuz, "Mahallemiz pırıl pırıl bir görünüme kavuştu. Nüfusu 2 binin üzerinde olan mahallemiz de insanlar gelen hizmetlerden son derece mutlu. Çocuklarımız ve gençlerimiz temiz cadde ve sokaklarda bisiklet süreceğiz diye seviniyorlar" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Kırkpınar Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title