Haberler

Töder Başkanı İbrahim Taşel, Dershaneler Yasasını Değerlendirdi

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, dershaneler yasasını değerlendirdi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, dershaneler yasasını değerlendirdi.

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, dershanelerle ilgili çıkarılan yasada temel amacın bu sürecin siyasi çatışmadan uzak tutulması olduğunu söyledi. Taşel, "Özelikle kanunun çıkmasından sonra kanuna asıl yön çizecek olan hazırlanacak yönetmeliklerdir. Yani şu an Türkiye'deki 3 bin 800 dershane eğer böyle bir dönüşüm geçirecekse o zaman hangi bina neye uygundur, hangi binada o binanın işletmecisi hangi tür öğretim yapmak istiyor bunun belirlenmesi yönetmeliklere bağlı. Yönetmelikle standartlar belirleyecek, yol haritasını belirleyecek, bu anlamda bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Tekrar görüşmeler yapacağız. Bakanlık da bu konuda sektör temsilcilerini sık sık topluyor, dinliyor. Ben de bu görüşmelere başından beri katılıyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlı olan, doğru olan bir süreç içerisinde olacağız" diye konuştu.

Taşel, "Tabi bu arada dershane dernekleri hukuki bir süreç de başlatıyor. Mahkemeler nezdinde bazı şeyler gündeme geliyor. Bunlar bir yandan sürerken biz de Mili Eğitim Bakanlığı ile özellikle bundan sonraki süreç içerisinde dershanelerin izlemesi gereken yol haritaları ne olacaktır bunu konuşuyoruz. Bizim burada temel düşüncemiz eğitim sisteminin her türlü siyasi çatışmadan ve gerginlikten uzak ele alınmasıdır. Çünkü eğitimin çocuklarımızın temel meselesi olduğunu düşünürsek bunun siyasi çatışmalara ya da çekişmelere malzeme olması hiç doğru bir davranış değildir. İnşallah da olmayacaktır. Biz ülkemiz için en doğru olanı yapacağız. Bir kere dershaneler Türkiye'nin servetidir. 60 bin dersliği ile yine 70 binin üzerinde çalışanıyla Türk mili eğitiminin eksik kalan yanlarını tamamlayan unsurlardır. Biz dershaneleri hiçbir zaman okulların alternatifi olarak görmedik, okulların tamamlayıcısı, yardımcısı olarak gördük. Bu bir şekilde devam edecektir. Yani Türkiye'de sınavlar varsa ya da derslerde yetersiz öğretme varsa mutlaka aileler dışarıdan destek olma konusunda yardım isteyeceklerdir. Eğer bu resmi yollardan, hukuki yollardan sağlanmazsa adam ya kaçak köçek açılmış bürolardan yararlanacaktır, ya çocuğuna özel ders aldıracaktır. ya da bu iş merdiven altına kayacaktır. Bunu özellikle söylüyoruz, tedbir alınmadığı takdirde yani dershanelerin oluşturabileceği boşluğu dolduracak yeni kurumlar olmadığı zaman tabiat boşluk kabul etmez bunu birileri doldurur ve çoğu zaman da yasal olmayan yollardan doldurur. Biz yasal kuruluşlarız. Milletimizin hizmetindeyiz. Bakanlığımızın aldığı kararlara bağlıyız. Yasaların dışında bir şey yapabilme ihtimalimiz yok. Biz TÖDER'e bağlı eğitim kurumları olarak yasal olmayan bir kuruluş açmak gibi bir düşünce içinde asla olamayız. Devletimizin bize sunduğu imkanlar çerçevesinde hareket ederiz. Bu anlamda da talebimiz devletimizdendir, hükümetimizdendir. Daha doğru bir çözüm oluşturma konusunda biz elimizden geleni yapacağız. Eminim ki bu gerginlikler biraz gevşedikten sonra bunlar çok daha doğru bir mecrada ele alınacaktır. Bu ülkeyi yöneten insanların, bu ülkenin dostu olduğunu düşünüyoruz, asla ve asla ülkenin dostu olan insanların da yanlış bir kararı imzalamayacaklarını düşünüyoruz. Bu anlamda biz her türlü katkıyı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Taşel Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title