Haberler

Toçoğlu'ndan Güneye Hizmet Müjdesi

Güncelleme:

11,7 Milyon TL'ye mal olan Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı ve Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi açılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şehrimizin güney bölgesinde bulunan 67 adet yerleşim birimine uzun yıllar birinci sınıf içmesuyu sağlayacak isale hattımızın ve içmesuyu arıtma tesisimizin açılışını 21 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin içmesuyu geleceğini garanti altına almak için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda şehrin güney bölgelerini ilgilendiren önemli bir yatırımın daha açılışı gerçekleştiriliyor. SASKİ, hayata geçirilen Arifiye-Çaybaşı-Hacımercan İçmesuyu İsale Hattı projesi kapsamında, bölgeye 25 kilometre uzunluğunda isale hattı ve 10 kilometre uzunluğunda şebeke hattı döşedi. Bu hat ile entegre şekilde çalışacak, ileri teknoloji İçmesuyu Arıtma Tesisi de Hacımercan'da inşa edildi.

11,7 Milyon TL'lik yatırım

Hayata geçirilen 11,7 Milyon TL'lik yatırımların bölgenin geleceği adına çok önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şehrimizin tüm bölgelerine birinci sınıf su ulaştırmak için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız sürüyor. Bu hedef doğrultusunda inşa ettiğimiz isale hatları ve arıtma tesislerini bir bir hizmete alıyoruz. Daha önce Karapürçek, Kaynarca, Sapanca ve Hendek ilçelerimiz de yatırımlarımızın açılışını gerçekleştirmiştik. 21 Şubat Cuma günü de inşallah şehrimizin güney bölgesinde bulunan 67 adet yerleşim birimine uzun yıllar kaliteli içmesuyu sağlayacak isale hattımızı ve arıtma tesisimizi hizmete alacağız" diye konuştu.

İsale hatları, arıtma tesisi ve su deposu

Başkan Toçoğlu, "7,7 Milyon TL'lik Arifiye-Çaybaşı-Hacımercan İçmesuyu İsale Hattı kapsamında 25 kilometre isale hattı ve 10 kilometre şebeke hattı oluşturduk. Yaklaşık 4 Milyon TL'ye mal ettiğimiz Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi ve su deposu inşasını tamamladık. İnşa ettiğimiz arıtma tesisi Türkiye'deki en ileri arıtma teknolojisine sahip. Tamamen insansız çalışan bu sistem, 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre yapıldı. Yatırımlarımız sayesinde bu bölgede yazın yaşanan su yetmezliği ve yoğun yağışlarda yaşanan bulanıklık sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Bu tesisler uzun yıllar vatandaşlarımıza hizmet edecek. 21 Şubat Cuma günü isale hattı ve arıtma tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeki Toçoğlu Çaybaşı Arifiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title