Haberler

Başkan Toçoğlu'ndan Güney'e Müjde

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin güney bölgesi için çok önemli bir müjde verdi.

Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, şehrin güney bölgesi için çok önemli bir müjde verdi. Toçoğlu, "Pamukova, Geyve, Taraklı ve Alifuatpaşa'ya hitap edecek arıtma tesisi, kanalizasyon ve altyapı çalışması gerçekleştireceğiz. Bölgemize hayırlı olsun. Biz, bir takım geçici işlerle günü kurtarma çabası içerisinde olmayız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Pamukova Tunatan Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, ilçe başkanları ile muhtarlar katıldı.

Büyükşehir Yasası hakkındaki görüşlerin istişare edildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, düzenlenen toplantı için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür ederken, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, "Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından düzenlenen programa katıldığınız için hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Selamlama konuşması yapan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, "2014 seçimlerinin ardından yeni bir dönem başlayacak. Yeni Büyükşehir Yasası'nın getireceği yöntemlerin çok daha hızlı ve yararlı olacağını düşünüyorum" dedi. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise, "Geyve olarak büyük bir ilçe kategorisindeyiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız hep bizim yanımızda yer aldı. Bugüne kadar aldığımız ve ileride de alacağımız hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasının devamında Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa'yı kapsayacak arıtma tesisinin tüm maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini belirten Kaya, "Belediye Meclisi'nde alınan karar ile birlikte, Pamukova, Geyve ve Alifuatpaşa bölgelerini kapsayacak arıtma tesisi Geyve'de yapılacak. Bu arıtma tesisinin tüm maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bundan dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse, yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte ilçelerimizde ciddi anlamda bir şehircilik başlayacak. Bunun da mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak" şeklinde konuştu.

Geyve ve Pamukova Bölgesi'nde inşa edilecek arıtma tesisinde güzel bir iş birliğinin sağlandığını dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, "Öncelikle İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Yasası daha yürürlüğe girmeden işbirliğinin, beraber çalışmanın çok güzel örneklerini veriyoruz. Bölge ilçelerimizin en önemli eksikliğinden olan kanalizasyon ve altyapı arıtma çalışmalarında örnek bir işbirliği sergileyerek bu çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Sonuçta kazanacak olan ilçelerimizdir, ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdır" dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası'nın imar bütünlüğünü sağlamak için önemli bir kazanım olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Büyükşehir Yasası'nın oluşturulmasındaki en önemli amaç, imar bütünlüğünün sağlanmasıdır. Belde, ilçe ve il belediyesi aynı anda ayrı ayrı imar planları yapma ve bunları uygulama yetkisine sahip. Bir beldenin yaptığı imar planı, ilçenin planıyla örtüşmeyince imar kirliliği söz konusu oluyor. Bu yasa ile şehrin planlanması, Büyükşehir Meclisi'nin kararlarına bağlanacak. Üst ölçekli planları Büyükşehir Meclisi onaylayacak, ona uygun planları da ilçe belediyelerimiz yapacak. Bu yasa ile imar planları tek elde toplanacak ve kontrol mekanizması daha sağlıklı bir hale gelecek" diye konuştu.

Büyükşehir Yasası ile kaynak israfının önlenmesi konusunda da önemli kazanımlar sağlanacağını belirten Başkan Toçoğlu, "Büyükşehir Yasası'nın içerdiği diğer önemli bir konu ise kaynak israfının önlenmesidir. Bu konuda artıma tesisleri ve altyapı hizmetleri önemli bir yer işgal ediyordu. Bu yasa ile şehrimiz su ve kanal hizmetleri SASKİ çatısı altında birleşecek. Bölgelere ayrı ayrı arıtma tesisleri kurularak yaratılan kaynak israfı önlenmiş olacak. Biz, güney bölgesinde bulunan 67 köyümüze arıtmaları ile birlikte Sapanca gölü'nde su getirme imkanına sahibiz" dedi.

Yasa ile ilçelerin hizmet elinin rahatlayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "İlçelerdeki kanalizasyon, ulaşım, su ve itfaiye gibi büyük hizmetler Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek, böylece hizmet yükü hafifleyen İlçe Belediyeleri, vatandaşa daha kaliteli hizmet götürme imkanına sahip olacak. Yapılan iş doğrudur. Büyükşehir Yasası ile birlikte hem hizmetlerde bir hızlanma sağlanacak hem de kaynakların israfı önlenmiş olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Yasası'nı anlattığı konuşmasının son bölümünde şunları ifade etti: "Büyükşehir Yasası hakkında aklınızda kalan soruları beraberce konuşarak çözelim. Muhtarlarımızdan alacağımız doğru bilgiler ile doğru işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu yasa ile ilgili köylere ve mahallelere gerçek olmayan düşünceleri getirenlere prim vermeyelim. Bundan hepimiz sorumluyuz. Yerel yetkilerin gelişmesinin hepimiz için bir faydası var. Büyükşehir Yasası'na beraberce sahip çıkalım. Göreceksiniz, çok kısa süre içerisinde köylerimizin çehresi değişecek. En ücra köşeye kadar hizmetin en iyisi gelecek. Siz bize sahip çıktığınız sürece, mahallelerinizde ve köylerinizde başınızı öne eğdirmeyiz. Harcadığımız her kuruşun milletimizin cebinden çıktığını bilerek hareket ediyoruz. Biz, bir takım geçici işlerle günü kurtarma çabası içerisinde olmayız." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Pamukova Sakarya Geyve Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title