Haberler

TOBB'un Gönderdiği 2 Bin Kolilik Yardım, Türkmenlere Teslim Edildi

Güncelleme:

TOBB tarafından Gaziantep'te bulunan Suriyeli Türkmenler için gönderilen 2 bin koliden oluşan gıda yardımı, sahiplerine törenle teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Gaziantep'te bulunan Suriyeli Türkmenler için gönderilen 2 bin koliden oluşan gıda yardımı, sahiplerine törenle teslim edildi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak, Gaziantep'e sığınan Türkmen ailelerine gönderilen yardım malzemelerinin dağıtım törenine; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ve Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa katıldı.

Törende konuşan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, yardımlaşmanın Türkiye'nin ruhunda ve geçmişinde olduğunu belirterek, "İçinde bulunduğumuz pozisyon gerçekten çok zor. Suriye'de meydana gelen olaylar uluslararası derin yapıların oyunu olarak görüyorum. Bu olaylar, oyun kurucu devletlerin ortaya koyduğu oyunlardır. Biz maalesef şuanda oynanan oyunların bizi yansıyan sonuçlarına biz katlanmak zorunda kalıyoruz. Umuyorum Türkiye bölgesinde oyun kurucu olur bazı yanlış oyunların önüne engel koyar. Büyük devlet olmanın gereği de budur" dedi.

Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise bölgede yaşanan savaştan en çok Türkmenlerin mağdur olduğunu ifade ederek, "TOBB'nin bize gönderdiği yardımlarda yalnız olmadığımızın göstergesidir. Bizim temennimiz Türkiye'de olan Türkmenlerimizin bir an önce evlerine dönmesidir. Biz burada misafiriz bu süreçte yalnız kalmayacağız ve anavatanımızda bizi yalnız bırakmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TOBB tarafından gönderilen içerisinde pirinç, şeker, makarna ve yağ gibi temel gıdaların bulunduğu koliler sahiplerine verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Veysel Dalmaz Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title