Haberler

TOBB İstişare Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gerçekleştirilen HSYK seçimlerine ilişkin, "Dün, yargı mensuplarımız kullandıkları hür iradeleriyle aslında bu konudaki en güzel mesajı bütün toplumumuza vermişlerdir. Kendilerine gerçekleştirdikleri demokratik seçim dolayısıyla ve yargının önümüzdeki adaleti tesis etme konusundaki kararlılığını teyit etmiş olmaları dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmasına, dün helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır dileyerek başladı.

Herkesin kriz beklediği bir anda Türkiye'de Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamı son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, "Kobani olayları bahane edilerek düğmeye basıldı. Tekrar Türkiye karıştırılabilir mi diye birtakım fitnelerin devreye girdiğini gördük. Çözüm sürecinin mekanizmasını Bakanlar Kurulu'yla karara bağlamıştık. Diğer taraftan Suriye'deki gelişmeler bağlamında Suriye'deki bütün komşularımıza yardım edebilmek kastıyla tezkere çıkardık. Kobani bahane edilerek yapılan bu vandalizm, şiddet sarmalında terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok küçük yavru yetim ve öksüz kaldı" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada şu demek istendi; Bir, devlet otoritesi zaafı vardır, iki toplumsal omurganın temelini teşkil eden iş yerlerinin, oradaki yatırımların olduğu iş yerleri, üçüncüsü de AK Parti. Burada şu demek istendi burada tek bir görüş hakim olur. Bizim istemediğimiz ekonomik aktiviteler yapılmaz. Ben buradan sesleniyorum, ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zaafa uğramayacaktır. Devlet her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Bu konuda en ufak ihmal ve zaaf söz konusu olmayacaktır."

AK Parti'nin bu şantajlara boyun eğmeyeceğine dikkati çeken Davutoğlu, bu millete hizmet etmeye kararlı olduklarını söyledi. Çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlara karşı da çözüm sürecini korumaya kararlı olduklarını anlatan Davutoğlu, Suriye'deki olayları istismar etmeye çalışanlara karşı da Suriye'deki vatandaşlara sahip çıkmaya kararlı olduklarını ifade etti. Davutoğlu, "Suriye'deki olayları bahane ederek kargaşa çıkarmak isteyenlere de şunu söylemek istiyorum ki Kobani'den gelen 200 bin kardeşimize kucak açan biziz" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Bir inşa ve ihya dönemi başlamıştır. Bunu kimse engellemeyecektir. Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz" dedi.

İŞ DÜNYASI VE SENDİKALARA ÇAĞRI

"İş dünyamıza, sendikalarımıza önümüzdeki günlerde birbirleriyle kucaklaşmaları çağrısında bulunuyorum" diyen Davutoğlu, "Komşuya verilen selam komşu hukukuna saygı teklifi demektir. Bütün esnaflarımız, iş adamlarımız, iş yerleri tahrip edilen kardeşlerimizin yarın iş yerleriyle ilgili çalışmalara başladıklarında komşularına selam versinler. Milli bilik ve kardeşlik adına selam olsun size desinler. Onun için şundan emin olunmasını istiyorum, zarar gören işyerlerini en kısa zamanda ihya edilecektir. En kısa zamanda tahrip edilen tüm iş yerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Kamu otoritesi ve düzeni bir daha sarsılmayacak şekilde düzenlenecek. Bugün Bakanlar Kurulu'nda atılacak adımları bir kez daha gözden geçireceğiz. Bütün Türkiye'yi kuşatan yepyeni bir dönemin başlatılmasında kararlıyız. Bütün Türkiye yeni Türkiye idealiyle ayağa kaldırılacak. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda atacağı adımlar herhangi bir vandalizme feda edilmeyecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi Avrasya'nın medeniyet tarihi bakımından en zengin bölgelerini oluşturur. Bütün ulaştırma ve enerji koridorları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizden geçer. Birileri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine dönük hesaplar içinde olabilir. Buraya gelen yatırımları engellemeye çalışabilirler. Biz, bu bölgelerimizdeki her bir yatırımın çevre bölgelerinde yükselen bir havzası olarak yürütüyoruz. Herkesin bir hesabı olabilir, bizim ise geleceğe dönük rüyalarımız var. Kararlı bir şekilde yürüyen siyasi hareket ve hükümet olarak güvenliğimizi teminat altına almaya kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

Dün gerçekleştirilen HSYK seçimlerine değinen Davutoğlu, "Yargı mensuplarımızı da tebrik ediyorum. Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve yargının herhangi bir grubun hipoteği altına girmemesi tüm bu ekonomik kalkınma ve siyasi demokratikleşme çabalarının en önemli ayağıdır. Dün, yargı mensuplarımız kullandıkları hür iradeleriyle aslında bu konudaki en güzel mesajı bütün toplumumuza vermişlerdir. Kendilerine gerçekleştirdikleri demokratik seçim dolayısıyla ve yargının önümüzdeki adaleti tesis etme konusundaki kararlılığını teyit etmiş olmaları dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Bu ülkeyle ilgili bir hayalimiz var bizim. Bu ülkeyi dünyanın 10 gücü arasına sokma. Her bir şehirle ilgili bir hayalimiz var bizim" diyen Davutoğlu, "Hayali olmayanlar utansın. Bu hayalleri yıkmaya çalışanlar utansın. Şiddeti, vandalizmi getirmeye çalışanlar utansın. Biz, öylesine aşkla bağlıyız ki bu ülkeye Diyarbakır'a gittiğimizde Diyarbakır'ı, Van'a gittiğimizde Vanlıyız, ama nereye gitsek oranın toprağına da insanına da aşığız. Biz de aşk ve muhabbet var onlar da şiddet ve nefret var aramızdaki fark bu. Biz de vizyon var, onlar da tuzak var. Kısa dönemde tuzaklar bazı zararlar verebilir ama uzun dönemde hiç şüpheniz olmasın mutlaka vizyon, mutlaka aşk, mutlaka muhabbet kazanır. Orada gidip de bu tahribatı yapanların ağababalarını kenara çekip sorsanız 'senin bu ülkeyle ilgili hayalin nedir'? Bu şehirle ilgili ne düşünüyorsunuz? Acaba kaç kelime sarf edecektir? Kobani'deki aziz Kobani onlara her türlü yardımı yapacağımızı söyledik. Kendi iş yerini yıkanlardan bu ülkeye hayır gelebilir mi? Bunlar yaşanırken dönüp bu vandallara uyarıda bulunmak yerine kendi ülkesini IŞİD'le işbirliği yapıyor diye hiçbir delile dayanmadan suçlayan bir ana muhalefet partisinden fayda gelebilir mi? Aramızdaki fark bu. Birileri tahrip eder, birileri tahribattan siyasi olarak ne rant elde edeyim diye düşünür, biz ise geleceği vizyonumuzla belirlemeye çalışırız. Değerli kardeşlerim, lütfen köylerinize döndüğünüzde bizim selamlarımızı iletiniz" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son günlerde Türkiye'de hiç istenilmeyen görüntülerin yaşandığını belirterek, "Kendi insanının canına kasteden bir akıl tutulması yaşanıyor. Saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, saldırıya uğrayan tüccarlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu yaşananlar ne ülkemizin ne de komşu coğrafyamızın huzuruna ve istikrarına katkı sağlamıyoruz. Tam tersine Türkiye'deki kardeşlikten rahatsız olanların ekmeğine yağ sürüyor. Geçmişte farklılıklarımızın ayrılıklara dönüştürüldüğü karanlık günleri hepimiz hatırlıyoruz. Bugün evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Biz, bu oyunu bozmak zorundayız. Son birkaç yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ilk defa yatırım, ekonomi, zenginlik konuşulmaya başlandı. İlk defa Diyarbakır'ı, Van'ı, Urfa'yı sanayi ve turizm kenti yapmanın hayalini kurduk" dedi.

Türkiye'nin birliğini ve kardeşliğini her türlü çatışmadan uzak tutmanın herkesin görevi olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ve ortak geleceğimiz için çalışmaya devam etmeliyiz. Kurduğumuz hayal ve hedeflere yeniden odaklanmalıyız. Biz, bu milletin ferasetine inanıyoruz. Eminiz ki bütün bu olaylardan kardeşliğimiz daha da güçlenmiş olarak çıkacak" ifadelerini kullandı.

İstişare toplantısına, Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, TESK, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, TZOB'un temsilcileri katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title