Haberler

TOBB'dan Güneydoğu'ya "Moral" Desteği

Güncelleme:

TOBB yönetimi, 6 8 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösteriler nedeniyle zarara uğrayan esnaf ve girişimcilere moral vermek için Diyarbakır ve Batman'da temaslarda bulunacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimi, IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen olaylarda zarar gören esnaf ve girişimciye moral desteğinde bulunmak üzere Diyarbakır ve Batman'a gelecek.

IŞİD bahanesiyle 6-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde zarara uğrayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne destek için Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti, hafta sonu Batman ve Diyarbakır'da temaslarda bulunacak.

Batman'da elektronik imza uygulamasına geçilmesi ile vergi ödüllerinin dağıtım törenlerine katılacak Hisarcıklıoğlu, esnaf ve iş çevreleriyle de bir araya gelecek.

Batman'dan Diyarbakır'a geçecek TOBB heyeti burada yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirilecek. Ardından izinsiz gösterilerde zarar gören esnafı ziyaret edecek Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikalarda da inceleme yapacak.

"Girişimcileri bölgede yatırım yapmaya davet edecekler"

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal AA muhabirine, TOBB'un Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sorunlarının çözümü ve kalkınması konusunda büyük destek sunduğunu söyledi.

Bölgede yaşanan olaylar sırasında kendileriyle iletişime geçen Başkan Hisarcıklıoğlu'nun olayların sona ermesi için TOBB'a bağlı odaların "sağduyu" çağrısında bulunmalarını istediğini kaydeden Bal, bu talebi yerine getirdiklerini anımsattı.

Bal, olayların hemen ardından 35 ilin sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin TOBB'un Ankara'da organize ettiği toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Çıkan olaylarda esnaf başta olmak üzere herkes çok büyük zarar gördü. Yaşanan olaylardaki maddi zararı gidermek kolaydır. Ancak manevi tahribatı gidermek kolay değildir. Bu dönemde en büyük ihtiyacımız manevi destektir. TOBB heyeti de yapacağı ziyaretle bize manevi katkıda bulunacak. Ayrıca TOBB yönetimi, girişimcileri bölgede yatırım yapmaya davet edecek."

"ZİYARET,BÖLGEYLE İLGİLİ ALGININ DEĞİŞİMİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR''

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ise TOBB yönetiminin Türkiye'de toplumsal barışın sağlanması için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

6-8 Ekim tarihindeki olayların bölgedeki iş çevresine "psikolojik" olarak zarara neden olduğunu vurgulayan Sayar, şöyle dedi:

"Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Hisarcıklıoğlu buradaki gelişmeleri yakından takip ediyor. TOBB'un barışın sağlanması konusundaki çabası takdire şayandır. Bize moral desteğinde bulunmak için gelecekler. Ziyaret, bölgeyle ilgili algının değişimi açısından büyük önem taşıyor."

"TOBB HEYETİNİN ZİYARETİ BÖLGEMİZE BÜYÜK KATKI SUNACAK''

Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Kadir Demir de TOBB heyetinin Batman'da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de yer alacağı iki törene katılacağını belirterek, "İzinsiz gösterilerde yaşanan olayların ardından TOBB heyetinin ziyareti bölgemize büyük katkı sunacak" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title