Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Niksar Tso Hizmet Binasını Açtı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Hizmet Binasının açılışı için ilçeye geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Hizmet Binasının açılışı için ilçeye geldi.

Geceyi Tokat'ta geçiren Hisarcıklıoğlu, Erbaa programının ardından beraberinde Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ile birlikte Niksar'a geldi. Burada CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar TSO Başkanı Mahmut Bülent Aybak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli tarafından karşılanan heyet daha sonra Niksar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılış kurdelesini kestiler.

Burada yapılan programda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hiarcıklıoğlu Niksar'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak, ilçenin tarihi ve ekonomik değerleri hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın konuşmasının ardından kürüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu turizm yılı ilan edilen Tokat'ın tarihi önemine vurgu yaparak; "Tokat'ta birkaç ülkenin tamamında var olanından daha fazla eser var. Eğer sadece bunlar biz bilmeyip yabancıya açarak müthiş bir zenginliği beraberinde getirmiş oluruz. Niksar Tokat tanıtılmayı bekliyor, oturmakla kimsenin bizi keşfetmesini bekleyemeyiz. Elinizde UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kavalcı Yaşar usta var, bu sizin markanız. İşte bu değerlerinizi mutlaka anlatmanız gerekli. Ama buna bağlı olarak alt yapı eksikliklerimizi Tokat'ta tamamlamamız lazım. Tokat'a gelecek olan insanların kolay şekilde kente ulaşmasını sağlamak lazım. Konaklama anlamında eski otelin yıkılarak yenisinin inşaatına başladığın duydum. Tokat birkaç tane beş yıldızlı oteli hak ediyor" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olarak iki şeyden gurur duyduğunu ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bir tanesi Türkiye'nin literatürüne girişimciliği soktuğumuz için. İkincisi dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütü başkanı olmaktan da gurur duyuyorum. TOBB bünyesinde 81 ilde yaklaşık 7 bin kadın girişimcimiz organize olmuş durumda. Amasya'da düzenlenecek bir programa kadın girişimcilerle birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Program son olarak CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve Vali Cevdet Can'ın konuşmasının ardından günün anısına verilen hediye takdimiyle sona erdi.

Hisarcıklıoğlu da Niksar TSO başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine Yunus'un Gülbahçesinden isimli bir kitap takdim etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yapılan programın ardından beraberindekilerle birlikte Tokat'a hareket etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Niksar Tokat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title