Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Bilecik Ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tüm Bilecikli kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Tüm Bilecikli kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum. Ne olur kızlarımızı girişimci olarak yetiştirin. Şuan salona bakıyorum ve kadın girişimci sayımız çok az. Ne olur kızlarımızı girişimci olarak yetiştirin" dedi.

TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu Bilecik temasları kapsamında ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti. Daha sonra Bilecik Belediyesine geçen Başkan Hisarcıklıoğlu'nu Belediye Başkanı Selim Yağcı kapıda karşıladı. Başkan Yağcı, TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Son olarak Ticaret Sanayi Odası'nın (TSO) 111. kuruluş yıl dönümü programı ve Bilecik Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni'ne katılan TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, Bilecik' her geldiğini heyecanlandığı belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Tüm Bilecikli kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum. Ne olur kızlarımızı girişimci olarak yetiştirin. Şuan salona bakıyorum ve kadın girişimci sayımız çok az. Babalardan ricam kız çocuklarınızı girişimci yetiştirin. Zengin olmak istiyorsanız bunu yapın. Eğer Türkiye'nin zenginleşmesini istiyorsak, birey olarak hepimizin zenginleşmesini istiyorsak, yineliyorum kız çocuklarınızı ne olur girişimci yetiştirin. Anadolu'da kötü bir gelenek var. Hepimiz kız çocuklarımızın iyi bir üniversitede okumasını, iyi bir üniversitede lisans yapmasını, bunlardan sonra iyi bir eşle evlilik yapmasını ve sonra evde oturup eşine, çocuğuna bakmasını istiyoruz. Bu çok yanlış, benim ülke olarak girişimciye ihtiyacım var. Ben başkan olduğum zaman kadın girişimci sayısı yüzde 5'ti zorlaya zorlaya yüzde 7 yaptık" dedi.

"İŞÇİMİN CEBİNE NE KADAR ÇOK PARA GİRERSE BEN O KADAR ÇOK MUTLU OLURUM"

Asgari ücret konusuna değinen TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, "1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek olan askeri ücret meselesi var. Bizim en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi ve s akın yanlış anlaşılmasın biz işçimiz daha az kazansın demiyoruz. Ben bir tüccar, sanayici olarak söylüyorum. İşçimin cebine ne kadar çok para girerse ben o kadar çok mutlu olurum. 1 Ocak 2015'ten bugüne işçimizin askeri ücreti bin 500 lira, fakat cebine giren para bin lira. 500 lira vergi yükü var. İstihdam üzerindeki vergilerde Dünya'da bir numarayız. Bunu engellemeye çalışıyoruz. Pazarlıklar hala devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

"HER İLDE BU TABLOYU GÖREMEZSİNİZ"

Şuan karşısında gördüğü tabloyu birçok ilde görmeye hasret kaldığı anlatan TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, "81 ili gezen bir kardeşiniz olarak söylüyorum her ilde bu tabloyu göremezsiniz. Bir araya gelen şehirler başarılı oluyor. Ben bu ilde bunu görüyorum. Burada çağdaş üretim anlayışı sergiledikleri için ilk sırada oturanlara sizler adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bilecik TSO ile gurur duyuyorum bunu bilin. Özellikle Bilecik'in geçmişine sahip çıkıyor oluşu beni çok mutlu ediyor. Bizde ki kayıtları farklıydı fakat onlar aradılar, buldular. En eski odalardan biri olduklarını kanıtladılar ve bugün 111. yılını kutluyoruz burada" ifadelerine yer verdi.

"ANKARA'DA SİZİN HAKLARINIZIN ÇOK GÜZEL ARKASINDA DURUYORLAR"

Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun'un Ankara'da Bilecikli sanayicilerin haklarınızın çok güzel arkasında durduğunun bizzat şahidi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Nisan ayında Sayın Başbakanımızla yaklaşık 8 saat süren toplantımızda Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun kardeşim, Bilecik'in sorunlarını dile getirdi. Tüm eksikliklerini Sayın Başbakanımdan istedi. Taleplerimizden biri Bursa-Bilecik arası hızlı tren, inşallah bu çözülecek. Türkiye'de ihracat düşerken Bilecik ihracatı son 5 senede yüzde 73 artmış. İstihdam artışı Türkiye'de son 5 yılda yüzde 60 ortalama gerçekleşmişken Bilecik neredeyse bunu tam 2'ye katlamış. Ülkenin sanayileşmesine bakıyorum GSMH'da sanayinin payına bakıyorum; Türkiye'de bu oran yüzde 27 Bilecik'te bu yüzde 41. Sizlerin başkanı olmaktan büyük gurur duyurum. Biraz sonra ödül alacak tüm kardeşlerimi kutluyorum. ve hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Yapılan programa Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, belde ve ilçe belediye başkanları ile oda üyeleri katıldı.

Program, TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu'nun Bilecik Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni ile sanayicilere plaket vermesi ile son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şeyh Edebali Türkiye Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title