Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İznik'te

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Bizim İznik çinisi standartlarımızı, kalitemizi tekrar dünyaya sunmamız lazım"- "Üzülerek söylüyorum, hala Osmanlı Devleti zamanındaki çini kalitesini yakalayamadık" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim İznik çinisi standartlarımızı, kalitemizi tekrar dünyaya sunmamız lazım" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Bizim İznik çinisi standartlarımızı, kalitemizi tekrar dünyaya sunmamız lazım"- "Üzülerek söylüyorum, hala Osmanlı Devleti zamanındaki çini kalitesini yakalayamadık" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim İznik çinisi standartlarımızı, kalitemizi tekrar dünyaya sunmamız lazım" dedi.Hisarcıklıoğlu, İznik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istihdamına, güzelleşmesine katkı sağlayan, ödül almayı hak eden işletmelerin korunup kollanması gerektiğini söyledi.Bu tür şirketlerin verilen ödüller sayesinde aynı şevk ve hırsla başarılarına devam edeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, İznik'in ekonomisinin tarıma dayalıyken bir anda turizme dayalı hale gelebileceğini ifade etti.Yeşil Türbe restorasyonunun İznik'in çinileri olmadan yapılamadığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Burada yapılan çini işçiliği başka hiçbir yerde yapılamıyor. Bu aslında müthiş bir şey. Bizim İznik çinisi standartlarımızı, kalitemizi tekrar dünyaya sunmamız lazım. Üzülerek söylüyorum, hala Osmanlı Devleti zamanındaki çini kalitesini yakalayamadık. Allah bize müthiş bir coğrafya vermiş, insanlarımıza beceri vermiş. Bizim İznik'e ve tarihe karşı, Osmanlı Devleti'ne karşı bir borcumuz var."İznik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dede de ilçenin ekonomi ve turizm verileri ile odanın gerçekleştirdiği yeni projelere ilişkin bilgi sundu.Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ile İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, genç girişimcilere ve başarılı firmaların temsilcilerine ödüllerini takdim etti. -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İznik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title