Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye- ABD ilişkilerinin önemine ilişkin, "Biz, iş çevreleri olarak, ilişkilerimizi, siyasi ve askeri boyutun yanı sıra, ticaret, yatırım yaparak, daha fazla iktisadi adımlar atarak, güçlendirmek istiyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye- ABD ilişkilerinin önemine ilişkin, "Biz, iş çevreleri olarak, ilişkilerimizi, siyasi ve askeri boyutun yanı sıra, ticaret, yatırım yaparak, daha fazla iktisadi adımlar atarak, güçlendirmek istiyoruz. İki ülke ilişkilerinin güçlü olması, Türkiye ve ABD için önemli olduğu kadar, Avrupa ve Ortadoğu için de çok önemli." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve ABD Ticaret Odası temsilcileri ile Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li firmaların da bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalarla Türkiye-ABD ilişkilerine ciddi katkı sağladıklarını belirtti.

Bu dönemde Türkiye'yi çok daha fazla anlatmaları gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, çalışmaları için Ekonomi Bakanı Zeybekci'ye teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ile ABD Ticaret Odası iş birliğini bir yıl süreyle uzatan yeni mutabakat zaptını imzaladıklarını vurgulayarak, "Çalışmalarımıza 2017 yılı içinde de devam edeceğiz. Bu yıl içinde yeni eyalet ve şehirlere de gidip, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını aktaracağız. Aynı şekilde, ülkemiz firmalarına da, ABD'deki yatırım fırsatlarını aktaracak bir etkinliği gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Umut vadeden sektörleri de kapsama aldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Biyoteknoloji, turizm, ilaç sanayi, sağlık, iletişim teknolojileri ve girişim sermayesi gibi alanlara yayıldık. ABD ile AB arasındaki Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşması üzerinde de çalıştık. Türkiye'nin bu anlaşmaya taraf olmasına veya Türkiye ile ABD arasında bir serbest ticaret anlaşması imzalanmasına çok önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye-ABD ilişkileri çok önemli"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ABD ile başta müteahhitlik olmak üzere, üçüncü ülkelerde de ciddi iş birliği imkanı olduğuna dikkati çekerek, "ABD Ticaret Odası, İstanbul'da Birliğimiz binasında bölge ofisini açtı. Ortadoğu Ticaret Merkezi Projesi aracılığıyla Ortadoğu'da beraber çalışıyoruz. Bu yılki iş birliğimiz kapsamında aynı konuya yeniden yer verdik. Biz, bütün bunları, Türkiye-ABD ilişkilerinin önemine inanarak yapıyoruz. İlişkilerimiz çok sağlam ve çok önemli.

Biz, iş çevreleri olarak, ilişkilerimizi, siyasi ve askeri boyutun yanı sıra, ticaret, yatırım yaparak, daha fazla iktisadi adımlar atarak, güçlendirmek istiyoruz. Zira, Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlü olması, Türkiye ve ABD için önemli olduğu kadar, Avrupa ve Ortadoğu için de çok önemli. TOBB ve ABD Ticaret Odası olarak bu vizyonla çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title