Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunda indirime gitmesine ilişkin, "Ekonominin gerçekleri ile reyting kuruluşlarının değerlendirmelerinin her zaman örtüşmediğini çok net görüyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunda indirime gitmesine ilişkin, "Ekonominin gerçekleri ile reyting kuruluşlarının değerlendirmelerinin her zaman örtüşmediğini çok net görüyoruz. İş ve yatırım ortamını iyileştirecek çeşitli düzenlemeler üzerinde kamu idaresiyle birlikte yaptığımız çalışmalarda önemli ilerlemeler sağladık. İnanıyorum tüm bu çalışmalar kısa sürede sonuç verecek ve Türkiye yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, Moody's'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesine ilişkin, ekonominin gerçekleri ile reyting kuruluşlarının değerlendirmelerinin her zaman örtüşmediğinin çok net göründüğünü vurguladı.

Uluslararası reyting kuruluşlarının geçmişte de Türkiye ekonomisine ilişkin doğru değerlendirmeler yapabildiklerini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Moody's'in Türkiye'nin notunu Mayıs 2013'te yatırım yapılabilir seviyeye yükselttiğini yani Türkiye'nin büyüme rekorları kırdığı, yılda 20-25 milyar dolar doğrudan yatırım çektiği bir ortamda söz konusu kuruluşun Türkiye'ye yönelik notunun "yatırım yapılamaz" olduğunu anımsattı.

Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlaşılan yatırımcılar onları pek dikkate almamış. Şimdi de dikkate alacaklarını zannetmiyorum. Biz Türk özel sektörü olarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapanların hep kazanacağını biliyoruz. Yerli, yabancı tüm yatırımcıları kazanmak için Türkiye'ye davet ediyorum. Geçtiğimiz ay ülkemize yatırım yapmış uluslararası şirketleri topladık ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Başbakanımızla buluşturduk. Süreci liderlerimizden dinleyen küresel yatırımcılarımızdaki tedirginlik kayboldu. Herkes şimdi ileriye bakıyor. İş ve yatırım ortamını iyileştirecek çeşitli düzenlemeler üzerinde kamu idaresiyle birlikte yaptığımız çalışmalarda önemli ilerlemeler sağladık. İnanıyorum tüm bu çalışmalar kısa sürede sonuç verecek ve Türkiye yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir.

Biz Türk iş dünyası olarak ülkemize, ekonomimize ve müteşebbislerimize güveniyor ve yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Ekonomideki yapısal reformları kararlılıkla ve hızlı hayata geçirirsek ülkemizi hafife alan bu ratingcilere en güzel cevabı vereceğiz."

"( Rusya'daki) Yatırım iştahını görmek beni çok mutlu etti"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Rusya temaslarına ilişkin bir soruya karşılık da Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Federasyonunun (RSPP) davetlisi olarak Rusya'da 2 günlük çalışma toplantılarına katıldığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'ye karşı önemli bir yumuşama var. Görüştüğüm 3 bakan yardımcısı da Türkiye ile ilişkileri Kasım 2015 öncesine döndürmek istediklerini belirttiler. Türk özel sektörü olarak Rusya pazarında sorunlarımız devam ediyor ama çözüm yoluna girdiğimizi görüyoruz. Sıkı markaja devam edeceğiz." diye konuştu.

Rusya'nın ve Rus iş dünyasının özellikle Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali konusunda Türkiye'ye yatırım yapmada çok istekli olduklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'ye artan yatırım iştahını görmek beni çok mutlu etti." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title