Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Tırlarımız, Avrupalı muadilleriyle aynı standartlarda modern bir parka kavuşacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Tırlarımız, Avrupalı muadilleriyle aynı standartlarda modern bir parka kavuşacak. Tır parkı otomasyon sistemi ile çalışacak. Parka giren her şoför eline alacağı çağrı cihazı ile park edeceği yeri görecek. Parkta yer aramayacak. ve çağrı cihazı ile ne zaman yola çıkacağını görebilecek. ve kendisine sıra yaklaştığı zaman çağrı cihazı uyarı verecek" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nın ön tarafında oluşturulan Kapıkule Tır Parkı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır kapısı olduğunu hatırlatarak, "2014 yılında Kapıkule'de toplam 480 bin tır geçiş yaptı. Yani Kapıkule Türkiye'nin ihracatının ve dış ticaretinin yükünü çekmiş. Zaman zaman hepiniz şahit oluyorsunuz. Hafta sonu televizyonlarda haber olan konu Kapıkule'de kilometrelerce bekleyen tır kuyruklarıdır. Yine bu kuyruk sebebiyle Avrupa ülkelerinde takograf cezası yiyorlardı. Bu tır parkı olmaması hem TIR sürücülerine hem diğer araçların hem de Edirnelileri sıkıntıya sokuyordu. Tır sürücülerimiz yazın sıcakta, kışın soğukta eziyet çekiyorlardı. Mallarımızı Avrupa ülkelerine taşıyan şoförlerimiz en insani ihtiyaçlarını bile maalesef gideremiyordu" diye konuştu.

Tır şoförlerinin sırada üç, dört gün beklediğini tuvalet ihtiyacını bile gideremediğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Çok açık söylüyorum. Bu çağ dışı görüntü ne ülkemize ne Edirne'ye bir Türkiye'nin batıya açılan kapısına yakışmıyor. Ama artık temelini atacağımız bu tesisle birlikte bu görüntüler inşallah sona erecek. Bu çağ dışı manzara sona erecek. Tırlarımız, Avrupalı muadilleriyle aynı standartlarda modern bir parka kavuşacak. Tır parkı otomasyon sistemi ile çalışacak. Parka giren her şoför eline alacağı çağrı cihazı ile bu cihaza park edeceği yeri görecek. Parkta yer aramayacak. ve çağrı cihazı ile ne zaman yola çıkacağını görebilecek. ve kendisine sıra yaklaştığı zaman çağrı cihazı uyarı verecek" bilgisini paylaştı.

Şoförler için duş dahil her türlü ihtiyacın giderebileceği mekanların da tır parkında olacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vakit geçirebilecekleri, yiyebilecekleri, gazete okuyabilecekleri, oturabilecekleri alanlar olacak. Şoför kardeşlerim, Kapıkule'den geçmeden insani şartlara kavuşmuş olacak. Ayrıca tırların bakım ve onarım hizmeti alabileceği servis alanları da burada bulunabilecek. Uluslararası taşımacılık için gerekli geçiş belgelerinin dağıtılacağı tesis sayesinde sürücülerin ihtiyacı olan tüm hizmetleri tek noktadan erişimini sağlayacağız. Tüm bunlar sayesinde bu kuyruklardan dolayı üçüncü dünya devleti görüntüsünden modern bir dünya devleti görüntüsüne geçmiş olacağız. İnşallah bu tır parkı tesisi 4 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Kapıkule'de olduğu gibi modernize ettiğimiz diğer sınır kapılarında da benzer standartlara sahip tır parklarını yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah bu kapsamda kamu önümüzü açarsa en iyisine en kısa sürede yaparız."

Bugüne kadar Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Habur, Sarp, Nusaybin, Cilvegözü'ne yatırım yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Halkalı iç gümrük, Çıldır Aktaş, Dilucu, Esendere kapılarının da yatırımları tamamlanmak üzere. İnşallah bu sınır kapılarımızda 2015 yılında faaliyete geçireceğiz. Bu zamana kadar 675 milyon liralık yatırım yaptık" dedi.

Türk özel sektörünün çatı başkanlığı olan odalar ve borsalar başkanlarının bir araya gelerek yatırımlara devam ettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Zaman zaman soruyorlar bu odalar ve borsalar ne iş yapar diye. İşte bunun en güzel cevabı tam da bulunduğumuz sıfır noktasında odalar ve borsalar, üyelerinin önünü açar, işlerini kolaylaştırır, maliyetleri azaltırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title