Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Yeni Kabineyi Değerlendirdi

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 62. hükümetin Türkiye'ye hayırlı olmasını temennisinde bulunarak kabine ile ilgili düşüncelerini aktardı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 62. Hükümet'in Türkiye'ye hayırlı olmasını temennisinde bulunarak ülkenin 2023 hedeflerine yürüme noktasında reform hareketini başlatacak yeni bir kabine, başbakan ve cumhurbaşkanına kavuştuğunu söyledi.

İzmir Ticaret Borsası'nda kentteki oda ve borsaların yönetim kurulları toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu toplantı çıkışında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabineyi değerlendirdi.

Yeni kabinede görev almamış bakanlara geçmişte yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür borçlu olduklarını, yeni görev alan bakanlara da 2015 seçimlerine kadar yapacakları görevlerinde başarı dilediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye 2023 hedeflerine yürüme noktasında reform hareketini başlatacak yeni bir kabine, başbakan ve cumhurbaşkanına kavuştu. Türkiyemiz'e hayırlı olsun" dedi.

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yeni kabinede yer almamasıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine ise şunları söyledi:

"Hayati Bey ile 7 yıl çok yakın çalıştık. Türk iş dünyası olarak kendisine vermiş olduğu emeklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz, çok hakkı var, Allah razı olsun. Nurettin Canikli Bey de zaten bu işi çok iyi bilenlerden birisi. Kendisine de hayırlı olsun diyorum. Zaten (işdünyasıyla ilgili) kanunların çıkarılması sırasında mecliste kendisi en öndeydi, bu işlerin mutfağını çok iyi bilen, siyaset öncesi hayatında özel sektörün içinde olan, maliye tarafını çok iyi bilen, kendisini iyi yetiştirmiş bir insan. Bu kapsamda da inşallah başarılı çalışmaları beraber yapacağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title