Haberler

TMSF ile EGS Grubu Şirketleri Arasında Protokol İmzalandı

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da aralarında bulunduğu EGS Grubu Şirketleri ile TMSF arasında borçların yapılandırılması çerçevesinde bir protokol imzalandı

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da aralarında bulunduğu EGS Grubu Şirketleri ile TMSF arasında borçların yapılandırılması çerçevesinde bir protokol imzalandı EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile EGS Grubu Şirketleri arasında borçlarının yapılandırılması çerçevesinde bir protokol imzalandığını açıkladı.

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında TMSF ile yapılan protokole ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, TMSF'ye borçlu olan EGS Grubu şirketlerinin Fon'a intikal eden bankalardan kullanmış oldukları kredilerden ve sair sorumluluklardan kaynaklanan ve Fon'a temlik edilen alacaklar ve diğer alacakların borçlular ve kefiller tarafından ödenmesi amacıyla dün bir protokol imzalandığı bildirildi. Açıklamada, TMSF'yle imzalanan protokol kapsamında EGS Gayrimenkul'ün de aralarında bulunduğu EGS Grubu Şirketleri'nin yer aldığı ifade edildi.

-EGS GAYRİMENKUL, KENDİSİNİN KULLANDIĞI VE KEFİL OLDUĞU KREDİLERDEN SORUMLU OLACAK-

Açıklamaya göre taraflar, iş bu protokolde belirtilen şart ve hususların öncelikle geçerli olduğunu, TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı'nın 25 Ocak 2008 tarih 1529 sayılı yazısı ile kamuya açıklanan protokolde belirtilen temerrüt hükümlerinin uygulanmayacağını, iş bu protokolde belirtilmeyen hususlar açısından söz konusu protokol hükümlerinin geçerli olduğunu kabul etti. Protokolde Şirketin sorumluluğu, sadece kendisinin asaleten kullanmış olduğu krediler ve kefil olduğu krediler ile bu kredilere ilişkin olarak işlemiş ve işleyecek faizleriyle sınırlı olacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title