Haberler

TMSF'den İhale Onayı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin onaylanmasına karar verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin onaylanmasına karar verdi.

TMSF'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, Fon Kurulunun 10 Aralık 2015 tarih 2015/294 sayılı kararı ile Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale şartnamesinin onaylanmasına ve bütünlüğün, satışa çıkarılmasına karar verildiği anımsatıldı.

Livamine Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından başvuruda bulunulan ve 19 Ocak 2016'da gerçekleştirilen ihalede bütünlüğün, Fon Kurulunun onayına sunulmak üzere şirkete 80 milyon dolar bedelle edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Fon Kurulunun 21 Ocak 2016 tarih ve 2016/12 sayılı kararı gereğince Livamine Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'den ihale başvurusunda alınan "Rekabet Kurumu Bildirim Zarfı"nın, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili tebliğler uyarınca değerlendirilmek üzere Rekabet Kurumuna gönderilmesine karar verildiği bildirildi.

Rekabet Kurumu 5. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanlığının, 16 Mart 2016 tarih ve 3160 sayılı yazısıyla; bütünlüğün özelleştirilmesi işleminin, 2013/2 sayılı Özelleştirme Yoluyla Devralmaların Hukuki Geçerlilik Kazanabilmeleri İçin Rekabet Kurumuna Yapılacak Ön Bildirimlerde ve İzin Başvurularında Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında izne tabi olmadığına karar verildiği hususunun TMSF'ye bildirildiği ifade edilen açıklamada, "Rekabet Kurumu nezdindeki işlemlerin tekemmül etmesi üzerine Fon kurulunun 24 Mart 2016 tarih ve 43 sayılı kararı ile ihalenin onaylanmasına ve ihale şartnamesi hükümleri kapsamında ihale bedeli peşinatının yatırılması için ihale alıcısı şirkete süre verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Dünya Ticaret Merkezi Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title