Haberler

Tmok'tan Vefat Eden Sporcu İçin Açıklama

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü İstanbul’da yapılan yüzücü seçmelerinde sporculardan Engin Bilgili’nin vefatı ile ilgili açıklamalarda yayınladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü İstanbul'da yapılan yüzücü seçmelerinde sporculardan Engin Bilgili'nin vefatı ile ilgili açıklamalarda yayınladı.

Konuyla ilgili TMOK tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Engin Bilgili'nin vefatı ile ilgili basında yer alan haberlere istinaden kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aktarmak isteriz ki;

21 Mayıs 2016 Cumartesi günü yüzücü seçmelerinin devam ettiği sırada saat 10.15 sularında, 8 numaralı kulvarda yarışmakta olan 1977 doğumlu Engin Bilgili, kulvara başladıktan itibaren 15 dakika 48 saniye boyunca sorunsuz yüzmüş, 800 metrelik parkurun 775 metresini tamamladığı sırada sağlık sorunu yaşamış, bitişe son 25 metre kala aniden dibe batmıştır. Seyirciler, yüzücüler ve salon görevlileri durumun farkına varmış ve havuzda hazır bulunan 112 Acil sağlık görevlileri ve diğer yüzücüler hemen havuza atlayarak yaklaşık 20-30 saniye içinde yüzücü adayımızı suyun dışına almış ve havuzda bulunan 112 Acil Servis elemanları ilk müdahaleye başlamış, daha sonra havuz ön kapısında bulunan ambulansta görevli 112 sağlık görevlilerinin de yardımıyla ileri yaşam desteği müdahalesi yapılmıştır. Yüzücü adayımız sudan çıkartıldıktan sonra sadece kasıktan nabız alınmakta olup, yaklaşık 10 dakika boyunca uygulanan kalp masajı ve diğer müdahaleler sonrası daha kuvvetli nabız alınmış ve sağlık ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonrası Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulans ile nakli sağlanmıştır. Hastanede derhal yoğun bakım servisine alınmış ve hayata bağlamak için gereken tüm tıbbi müdahaleler yapılmıştır. Ancak tüm müdahalelere rağmen yüzücü adayımız Engin Bilgili 23 Mayıs Pazartesi günü vefat etmiştir.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak 27 yıldır büyük özen ve itina ile gerçekleştirmekte olduğumuz yarışlara katılabilmek için tüm yüzücü adaylarından Boğazda yüzebileceklerine dair sağlık raporu, kendi el yazıları ve ıslak imzaları ile başvuru formları alınmakta ve tüm kriterler hassasiyetle değerlendirilmektedir. Tüm adaylar; organizasyon görevlileri, Yüzme Federasyonu hakemleri ve Sağlık Bakanlığı 112 Acil Yardım ekiplerinin hazır bulunduğu havuzda, yüzme yeterlilikleri açısından değerlendirilmek üzere, 800 m. yüzdürülmektedir. İstanbul seçmeleri, 14-15 ve 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Türkiye Yüzme Federasyonu Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda 1400 yüzücü adayının katılımı ile yapılmıştır.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Boğaziçi Komisyonu olarak çok değerli ve iyi bir sporcu olduğunu öğrendiğimiz Engin Bilgili'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Engin Bilgili İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title