Haberler

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bölge Temsilciliği: "Soba ve Şofbenler Bilinçli Kullanılsın Ölüm ve Patlamalar Olmasın"

TMMOB'a bağlı Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Eskişehir Bölge Temsilciliği, soba ve şofbenlerin bilinçli kullanılmasıyla ölüm ve patlamaların önüne geçilebileceğini bildirdi.

TMMOB'a bağlı Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Eskişehir Bölge Temsilciliği, soba ve şofbenlerin bilinçli kullanılmasıyla ölüm ve patlamaların önüne geçilebileceğini bildirdi.

KMO Bölge Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsimi geldiğinde karbonmonoksit zehirlenmeleri vakalarının arttığı belirtildi.

İnsanların hayatını kaybetmesine yol açan bu vahim olayların önüne geçilmesi için bazı önlemlerin alınabildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"LPG havadan ağırdır ve yerde birikir. Doğalgaz havadan hafiftir ve tavanda birikir. Her ikisi de kokusuzdur ve sonradan kokulandırılmıştır. Bunların sızması durumunda kokuları vasıtasıyla hissedilir. Bulunulan ortamı doldurmaya başladıklarında ortamdaki havayı kovarak boğulmaya neden olurlar. Bu da zaman alan bir süreçtir. Özellikle oksijenin az olduğu ortamda, yanma sonucu meydana gelen baca gazındaki karbonmonoksit, kanla birleşerek insanı zehirlemekte ve halsiz bırakarak ölümüne yol açmaktadır. İnsan zehirlendiğini anladığı anda halsizlik nedeni ile bulunduğu ortamdan çıkamamaktadır. Şofben ve benzeri cihazların bulunduğu ortam iyi havalandırılmalıdır. Mutfakta bulunan havalandırmayı sağlayan menfezler, 'soğuk geliyor' diye kapatılmamalıdır. Soba ve şofbenler bilinçli kullanılsın ölüm ve patlamalar olmasın."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title