Haberler

TMMOB Aydın'dan Kanun Değişikliğine Tepki

TMMOB Aydın Koordinasyon Kurulu Sekreterya Başkanı Bilgin, yeni torba yasa tasarısı ile meslek örgütlerinin bağımsızlığının ortadan kaldırılmak istendiğini öne sürdü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın Koordinasyon Kurulu Sekreterya ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, yeni torba yasa tasarısı ile meslek örgütlerinin bağımsızlığının ortadan kaldırılmak istendiğini öne sürdü.

İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Bilgin, değişiklikle TMMOB ve meslek örgütlerinin, siyasi iktidarın egemenlik kurduğu, rant ve rekabet temelli müdahalelere açık bir yapıya dönüştürülmek istendiğini savundu.

"Yeni değişikliklerle, mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleri ve ilgili meslek örgütlerinin, böl, parçala, küçült, etkisizleştir, yönet yaklaşımıyla demokratik ve merkezi yapılardan rekabetçi yerel yapılara dönüştürülmesi, bakanlıklara bağlanması amaçlanmaktadır" diyen Bilgin, buna engel olma kararlılığı sergileyeceklerini aktardı. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title