Haberler

"TMK Meşru Siyasal Alanı Daraltmaktadır"

Güncelleme:

10 Aralık 'İnsan Hakları Günü' nedeniyle bir açıklama yapan Batman Barosu "Tmk Meşru Siyasal Alanı Daraltmaktadır" açıklaması yaptı.

10 Aralık 'İnsan Hakları Günü' nedeniyle bir açıklama yapan Batman Baro yönetimi, insan hakları konusunda ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Baro yönetimi adına açıklama yapan Başkan Ahmet Sevim, barışın tüm hakların ön koşulu haline geldiğine vurgu yaparak, "TMK meşru siyasal alanı daraltmaktadır" dedi.
Sevim, yaptığı açıklamada insan hakları mücadelesinin belirli hafta yada gün içinde tüketilmemesi kadar mühim bir mevzu olduğunu belirtti. Sevim, şunları aktardı:
"Barış tüm hakların ön koşulu haline gelmiştir, güçlü barış talebini karşılayacak yasal ve yapısal değişiklikler yapılmamıştır. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ve cezasızlık politikaları polis şiddetini arttırmaktadır. Terörle Mücadele Kanunu meşru siyasal alanı daraltmaktadır. Ayrıca, toplum hayatı için tehlikeli hasta tutsaklar konusunda ciddi adımlar atılmalıdır."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ahmet Sevim Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title