Haberler

Tmb: Libya Hükümetinin Yasağı Türk Müteahhitlere Ulaşmadı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Libya hükümetinin Türk müteahhitlerini kamu sözleşmeleri dışında bırkama kararının kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Libya hükümetinin Türk müteahhitlerini kamu sözleşmeleri dışında bırkama kararının kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, "Tobruk hükümetinin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar firmalarımıza ulaşmış herhangi bir tebligat bulunmamaktadır. Yaptırım kararları ve gelişmeler, TMB ve üyelerimiz tarafından yakından takip edilmekte, hükümetimiz ile paylaşılmaktadır" dedi.

Libya hükümeti, Türk şirketlerini kamu sözleşmeleri dışında bırakmayı planladığını açıkladı. Libya Başbakanı Abdullah el Thinni'nin  hükümeti tarafından bugün  yapılan açıklamada söz konusu karara dair herhangi bir gerekçe yer almadı.

Hükümetin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bakanlar kurulu, yabancı şirketlerle tüm alanlarda yapılan sözleşmeleri gözden geçirme ve Türk şirketlerini Libya'da faaliyet gösterenler dışında bırakma kararı aldı" denildi.

TMB Başkanı Yenigün açıklamasında, 1970'lerden günümüze dek Türk müteahhitler tarafından Libya'da 565'den fazla proje gerçekleştirildiğini ve bu projelerin bedelinin 29 milyar doları aştığı belirtildi.

Yenigün açıklamasında, "Libya'da Arap Baharı ve Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana geçen 4 yıl sonunda bir düzen sağlanamadığı gibi mevcut güvenlik sorunlarının giderek daha ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir" dedi ve ekedi:

"Libya'daki siyasi krizin ve buna bağlı sorunların çözümü yönünde gerek Avrupa ve bölgesel aktörlerin gerek Birleşmiş Milletler'in yoğun çabalarına ve girişimlerine karşın ülkenin yakın bir gelecekte istikrara ulaşması oldukça zor görünmektedir. Tüm firmalarımız Libya Pazarını yakından takip etmekte, ancak ülkede son döneme kadar faal olan kısıtlı sayıdaki Türk müteahhitlik firması da operasyonlarını küçültmek yoluna gitmiş bulunmaktadır." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Yenigün Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title