Haberler

Tkhb Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinin "Otomasyon Sistemindeki" Sıkıntıdan Kaynaklı Devletin...

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği (TKHB) Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinin "Bilgisayar Otomasyon Sistemi"ndeki sıkıntılardan dolayı devletin zarara uğratıldığı iddiası ile soruşturma açıldığını doğrulayan Vali Hakan Yusuf Güner, "Konu doğru, ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya gelip sohbet etti. Kentte yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Güner, ziyarette ayrıca gazetecilerin kent ile ilgili sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinin otomasyon sistemindeki sıkıntılardan dolayı devletin ekonomik zarara uğratıldığı yönünde iddialar var ve sizin de bununla ilgili soruşturma açtırdığınız söyleniyor. Neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Vali Güner şunları söyledi:

"Konu doğru, ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili incelemek üzere vali yardımcısı bir arkadaşımızı görevlendirdim. Konuyu inceliyorum ama bu konu ile ilgili elimde henüz bir veri yok yani inceletiyorum, baktırıyorum. Büyük bir organizasyon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği. Büyük bir yapılanma, yeni bir yapılanma, yanında yeni bir yapılanma daha oluşuyor bu çerçevede, bir de genel sekreterlik mekanizması Türkiye'de yeni denenen bir sistem. Yani özel bir sistem, sözleşmeli bir sistem. Kendi içerisinde performans kriterleri ve analizleri olan bir sistem, bunlara bakacağız, inceleyeceğiz. Henüz daha o kadar detaylara giremedim ama iddia şeklinde bana geldi, konuyu inceletiyorum. Bu iddia bir iddia mıdır, gerçek midir bu sonucunda ortaya çıkacaktır, onu takip ediyoruz ama şunu söyleyeyim, ilimizde hem şehrimize yakışır hem bölgeye yakışır ciddi bir sağlık konsepti oluşturulmuş. Bu aynı zamanda sağlık turizminin de altyapısını oluşturacak. Gerçekten ciddi bir sağlık yapılanması var, yönetim mekanizması içerisinde sorunlar olabilir, hatalar olabilir, yanlış yapan olabilir, doğru yapan olabilir ama bunu genele şamil kılmamak lazım. Afyonkarahisar'da şu anda sağlık hizmetleri başarılı bir şekilde yürüyor."

Soruşturmada ilk alınan bilgilerde Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinin ihmali olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Vali Güner, "Şu anda benim iddia dışına hiçbir şeyden haberim yok. Yani iddiadan haberim var, bu bir iddia. İddia gerçek olabilir de olmayabilir de. Yani onun dışında bir bilgim yok" dedi.

Vali Güner, ayrıca soruşturmanın sonucunun kamuoyuyla da paylaşılacağını ifade ederek, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetimi savunduklarını kaydetti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Güner Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title