Haberler

Trabzon Valisi Öz, TKDK İl Koordinatörü Aydoğdu'yu Konuk Etti

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, burada yaptığı konuşmada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kırsal turizmi destekleme konusunda Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Yeni hizmet ofisinde tarım teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde daha gayretli çalışma ile Avrupa Birliği üyelik öncesi mali yardımlar kapsamında gelen ödenekleri maksimum düzeyde kullanmak için genel ilkeler çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Öz, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaklaşık 7 milyon, devam eden projelerle beraber 11 ile 12 milyona yakın desteğimiz var. Destekler bakımından kırsal turizm alanında Türkiye genelinde 42 bölge içerisinde birinciyiz. Su ürünleri işletmeciliği ve pazarlamasında ise ikinciyiz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerle 310 kişi istihdam edildi. Güçlü bir teknik ekibimiz var. Bütün branşlarda çalışan uzmanlarla beraber iyi bir çalışma yürütürsek daha fazla faaliyetlerimiz olur. Bugüne kadar ağırlıklı olarak kırsal turizm, su ürünleri işlemeciliği, hayvancılık, arıcılık ve diğer alanlarla ilgili faaliyetlerimiz var. Dolayısıyla bölgenin potansiyeline uygun önceliklerle çalışıyoruz."

Öz, Trabzon'da her alanda yatırıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak,"Kırsal turizmde, su ürünleri işlemeciliği, tarım ve hayvancılık alanında da var. Bu alanlardaki çalışmaları azami şekilde sürdürelim. Bu çalışmaları tarım teşkilatımızla beraber biraz daha araziye göre yürütürsek daha fazla çiftçiye ulaşırız" dedi.

Aydoğdu ise Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında 31 tesise destek verdiklerini ifade ederek, "Devam eden projelerimiz içerisinde bu yıl sonunda bir otelimiz tamamlanıyor. Onun dışında destek verdiğimiz biri Akçaabat'ta, diğeri Sürmene'de iki hayvancılık ve 17 arıcılık projemiz var. Bu yıl sonuna kadar 4 trilyon daha destek vereceğiz. Önümüzdeki çağrı döneminde şimdiden yoğun bir talep oluştuğunu görüyoruz" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title