Haberler

Tkdk, 3,5 Milyon Liralık İki Projeye İmza Attı

Muş TKDK İl Koordinatörlüğü, bedeli 3,5 milyon lira olan iki projenin sözleşmesini imzaladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, bedeli 3,5 milyon lira olan iki projenin sözleşmesini imzaladı.

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, yaptığı yazılı açıklamada, süt sığırcılığı üzerine imzaladıkları iki projenin Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde hayata geçirileceğini bildirdi.

İmzalanan iki sözleşmenin yatırım değerinin 3,5 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Turan, şunlara yer verdi:

"Kurumumuz kullandırdığı fondan sadece bu iki yatırım için 2 milyon liradan fazla hibe desteği sağlayacak. 2014 yılında imzalanan 5 sözleşmenin yatırım değeri yaklaşık 7 milyon liradır. Bu projelere Avrupa Birliğinin (AB) yüzde 75 Türkiye'nin ise yüzde 25 olmak üzere 3,5 milyon lira hibe vermeyi planlıyor. Süt ve et üretimi alanında ilk olma özelliğini taşıyan bu projeyi, faydalanıcı Uğur Uçucu gerçekleştirecek. 20 büyükbaş hayvan kapasiteli bir işletme kurmayı planlayan yatırımcı, süt verimini, modern tekniklerle ve AB standartlarında artırmayı hedefliyor. Elde edilen süt ise Bulanık'ta süt ürünleri üreten işletmelere satılacak."

Turan, Malazgirt ilçesinde de 10'ncu başvuru çağrı ilanında başvurusu yapılan ve 2013 yılında alınan hibe desteğiyle hayata geçirilen 100 büyükbaş hayvan işletmesinin ardından bu kez 120 büyükbaş kapasiteli bir işletmenin sözleşmesi imzalandıklarını bildirdi.

Göldağı Hayvancılık Tarım İnşaat Gıda Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına Mahmut Çelik ile imzalanan sözleşmede yatırımın 7 ayda bitirilmesinin ön görüldüğünü bildiren Turan, "Yatırımda ilk olarak inşaat işleri gerçekleştirilecek. Faydalanıcı yaptığı yatırımların karşılığı olan hibeyi kuruma başvurarak talep edecek. Akabinde makine ve ekipmanlarını alacak. Bunların hibe talebini de ayrı yapacak. Faydalanıcı işletmede günlük 2 bin 500 litreye yakın süt üretmeyi hedefliyor" dedi.

7 ay sonunda yatırımcının ödeme talebi için TKDK İl Koordinatörlüğüne başvurması gerektiğini bildiren Turan, uzmanların her aşamasında yatırımı inceleyeceğini belirtti. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Malazgirt Bulanık Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title