Haberler

    Tkbl Play-off: Adana Aski 80-74 İstanbul Üniversitesi Bgd

    TKBL play-off turunda Adana ASKİ, İstanbul Üniversitesi'ni 80-74 yenip seride 2-0 öne geçti ve yarı finale çıktı.

    Spor Toto Kadınlar Play-Off 2015 Çeyrek Final Serisi'nin ikinci maçında İstanbul Üniversitesi BGD'yi ağırlayan Adana ASKİ, karşılaşmayı 63-54 kazanarak seriyi 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.

    Menderes Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 18-16 önde kapatan İstanbul Üniversitesi BGD'ye karşı ikinci çeyrekte Briann January'nin fark yaratan katkısıyla skor avantajını ele geçirdi ve devreye 40-32 üstün girdi.

    Adana ASKİ ikinci yarıda özellikle Erlana Larkins'in performansıyla bu skor farkını korumayı başardı. Üçüncü çeyreği 53-42 önde tamamlayan ev sahibi ekip, pota altındaki hakim oyununu maçın en bölümünde de sürdürdü ve 63-54 kazanarak yarı finale yükseldi.

    Adana ASKİ'de Briann January 17 sayı, Erlana Larkins 16 sayı-15 ribaund, Melisa Can 16 sayı-4 ribaund ile oynadı.

    İstanbul Üniversitesi BGD'de Kamile Nacickaite 10 sayı ile çift hanelere çıkan tek oyuncu oldu.

    Maç sonu

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off çeyrek final ikinci maçında İstanbul Üniversitesi BGD'yi 63-54 yenerek yarı finale yükselen Adana ASKİ'de, başantrenör Kaan Artun, yarı finalde Adana'yı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

    Artun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zorlu bir maça çıkacaklarını bildiklerini ve rakiplerinin güçlü takım olduğunu söyledi.

    İstanbul Üniversitesi BGD'yi deplasmandaki ilk maçta yenmeyi başardıklarını ve bunun kendilerine büyük avantaj sağladığını anlatan Artun, şunları kaydetti:

    "Bugün bu seriyi kendi evimizde bitirdik ve yarı finalde Galatasaray Odeabank ile eşleşiyoruz. Bu sezon Galatasaray'ı ligde yenmeyi başaran nadir takımlardanız. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri Galatasaray ama yarı finalde de Adana'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Saha avantajı onlarda ancak ilk maçta deplasmandan galip ayrılırsak, büyük avantaj yakalarız. Yarı finale çıktığımız için mutluyum, oyuncularımı kutluyorum."

    İstanbul Üniversitesi BGD cephesi


    İstanbul Üniversitesi BGD Başantrenörü Hasan Fırat Okul ise karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak bunu sürdüremediklerini dile getirdi.

    Maçta istedikleri farkı yakalayamamalarına rağmen oyuncularının iyi mücadele ettiğini vurgulayan Okul, şöyle konuştu:

    "Sezon boyunca 40'tan fazla maç oynadık. Türkiye Kupası, Avrupa Kupası ve lig maçlarına çıktık, bunları dar bir kadroyla oynadık. Oyuncularımızla gerçekten gurur duyuyorum. Sezonu hedeflediğimiz yerde bitirdik. Turu geçmek için elimizden geleni yaptık ama olmadı, bununla ilgili mutsuzluğumuz yok. Adana ASKİ'ye başarılar diliyorum."

    Salon: Menderes

    Hakemler: Özlem Yalman, Ahmet Ersan Ergüler, Murat Tunç

    Adana ASKİ: January 17, Ceyda Sinan 2, Larkins 16, Nilay Kartaltepe, Jovanovic 12, Gamze Takmaz, Melisa Can 16, Tuğçe Murat

    İstanbul Üniversitesi BGD: Jelavic 6, Nacickaite 10, Şaziye İvegün Üner 6, Özge Yavaş 7, Paris 9, Spanou 5, Merve Aydın 7, Nevlin 4

    1. Periyot: 16-18

    Devre: 40-32

    3. Periyot: 53-42

    Beş faulle çıkan: 37.41 Nilay Kartaltepe (Adana ASKİ)

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İstanbul Üniversitesi Melisa Can Menderes Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title