Haberler

Tiyatrodan Bir Yıldız Daha Kaydı

Devlet Tiyatroları'nın emekli oyuncu ve rejisörü Tansu Aytar, 77 yaşında vefat etti.

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Aytar için yarın Küçük Tiyatro'da saat 10.00'da tören düzenlenecek. Sanatçının cenazesi Kocatepe Camisinde kılınacak öğleleyin kılınacak namaz ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

TANSU AYTAR KİMDİR ?

Samsun'da 1937 yılında doğan Tansu Aytar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde 1962 yılında çocuk tiyatrosu sanatçısı olarak göreve başladı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde 1969 yılında sanatçı olan Aytar, 1988-1992 yılları arasında ise Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü görevini yürüttü. Sanatçı 2002 yılında yaş haddinden emekli oldu.

Sanatçının görev aldığı bazı oyunlar arasında '3'üncü Selim', 'Dön Bana', 'Leylek Sultan', 'Kulaktan Kulağa', 'Liliom', 'Merdiven', 'Dünyanın Düzeni', 'Keziban', 'Köşebaşı', 'Bizim Şehir' ve 'Ayak Bağı' yer alıyor.

Aytar'ın yönettiği oyunlar arasında 'Akın', 'Bir Varmış İki de Varmış', 'Alacalı Şemsiye', 'Meddah Amca', 'Halay', 'Keloğlan Oyuncaklar Ülkesinde', 'Tamirci' ve 'Son Çıkan Işığı Söndürsün' bulunuyor. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Devlet Tiyatrosu Devlet Tiyatroları Karşıyaka Kocatepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title