Haberler

Tiyatroculardan 'Gazi Sahnesi Kapatılmasın' Eylemi

KARADENİZ'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği üyeleri bir araya geldikleri Samsun'da, Gazi Sahnesi'nin İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağını öne sürerek tepkilerini dile getirdi.

KARADENİZ'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği üyeleri bir araya geldikleri Samsun'da, Gazi Sahnesi'nin İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağını öne sürerek tepkilerini dile getirdi. Dernek Başkanı Cem Kaynar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a seslenerek "Tek damarımız olan tiyatro sanatını Samsun'da yok etmeyin" dedi.

Samsun'da 1997 yılında açılan ve 1 Ocak 2017 tarihinde İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağı belirtilen Gazi Sahnesi'yle ilgili tiyatrocular, sanatseverler ve siyasi parti temsilcileri bir araya geldi. Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Gazi Sahnesi'nin kapatılmaması için bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulundu.

Tiyatro öğrencilerinin şiirler okuduğu, şarkıların söylediği ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ile CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz'ün de destek veridiği basın açıklamasında konuşan Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği Başkanı Cem Kaynar, "Sahne şimdiye kadar yaklaşık 700 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Tiyatro dışında da yazar imza, panel, okul yıl sonu gecesi, sinema festivali gibi birçok etkinlik yapıldı. Ayrıca, Gazi Sahnesi kapanması durumunda şuan da profesyonel tiyatrolarda çalışan arkadaşlarımızın işsiz kalma tehlikesi de var. Burada yetişen tiyatro sanatçılarımız, şimdi üniversitelerde eğitmenlik, televizyon dizi ve tiyatro oyunculukları yapıyor. Gazi Sahnesinin enerjisine inanan ve burada nikah yapan çiftler bile oldu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a sesleniyoruz. Tek damarımız olan tiyatro sanatını Samsun'da yok etmeyin" dedi.

Ellerinde dövizlerle bir araya gelen yaklaşık grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

BELEDİYE BAŞKANI TOK: SÖYLEMLER ÇARPITMA

'Tiyatro sahnesini kapatıyorlar' söyleminin bilinçli bir karalama kampanyasının ürünü olduğunu ve belediyeye ait 800 kişilik tiyatro ve konferans salonu yapalacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ben, belediyede tiyatro yöneticileriyle görüştüm. Onlara çok çeşitli alternatifler sundum. 'Kiracı olmayalım, Gazi Sahnesi'ni satın alalım' dedim. Gazi Sahnesi'ne 20 yılda 1 milyon 400 bin TL kira ödendi. Biz sahneyi satın alarak belediyemize kazandırmak istedik. Malikler ihtilafa düştü. Malikler satma konusunda anlaşamadı. Tiyatro kapatılıyor, söylemleri tamamen çarpıtma. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.Biz tiyatrolarımızı, tiyatrocularımızı küçücük bir salondan kurtarıyor, fiziki şartları düzgün, onları seyirciyle buluşturan bir ortama taşıyoruz. Tiyatro kapatılıyor söylemleri yalandan ibaret. Kiralık, eski, küçük, maliyeti fazla bir yeri kapatmak tiyatro kapatmak değildir. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Belediyesi Erdoğan Tok Karadeniz Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title