Haberler

Tiyatrocular Fetö'nün Darbe Girişimini Kınadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları öncülüğünde toplanan tiyatrocular FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları öncülüğünde toplanan tiyatrocular FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde gerçekleşen kınama gösterisinde konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstiklal Marşı'nın "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" dizesini hatırlatarak, "Üzücü olan belki de bu mısraları birçok yerde söyleyen kandırılmış zavallılar bu millete zincir vurabileceklerini sandılar. Bu milletin asil kanından habersiz olduklarını gösterdiler. Layık olduklarıyla karşılaştılar, devamında da inşallah hakkettiklerini görecekler ve cezalarını da layıkıyla çekecekler." dedi.

Şen, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en üzücü dönemlerinden birini yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün burada, bu topluma her zaman sahnelerden yön veren, moral veren sanatçıların 'darbelere hayır, yaşasın demokrasi, hakimiyet milletindir' anlayışı ve ruhu içerisinde, bugüne kadar belki ayrılık gibi görünen bütün renklerini bir araya getirerek gösterdikleri bu birlik ve beraberlik eminim o küçük cüce beyinlileri korkutmuştur ve korkutmaya da devam edecektir."

Şehir Tiyatroları öncülüğünde gerçekleştirilen darbe girişim tepkisine destek veren bütün sanat kuruluşlarına ve farklı sanat dallarından sanatçılara teşekkür eden Şen, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinde göstermiş oldukları dayanışma içindeki sanatçılarla gurur duyduğunu kaydetti.

"Bütün dünyaya birliğimizi göstermiş olduk"

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ise, Şehir Tiyatroları olarak "darbeye hayır, yaşasın demokrasi" demek için toplandıklarını vurgulayarak, "Buradaki kalabalıktan çok gururlandım. Sanatçı arkadaşlarım ve çalışanlar adına, dışarıdan bizi destekleyen sanatçı dostlarımız adına, inanılmaz mutlu oldum. Bir kere daha birleştiğimiz, birlik olduğumuz zaman bütün dünyaya birliğimizi göstermiş olduk." şeklinde konuştu.

"Yürekten teşekkür ediyorum"

Duayen tiyatro sanatçısı Zihni Göktay ise, darbe girişimi sırasında olup bitene seyirci kalmak yerine hayatları pahasına tankların önüne birer demokrasi anıtı gibi dikilenleri selamlayarak, şunları aktardı:

"Geçmişten günümüze kazanılmış demokratik haklarını ve özgürlüklerini kaybetmemek için mücadele eden, sokakları, caddeleri, meydanları demokrasi şölenine çeviren, yüreklerimizi umutla dolduran, memleket aşkıyla, birlik ve beraberlik ruhu içinde ortak düşmana karşı nasıl mücadele verileceğinin unutulmaz bir örneğini veren yurttaşlarımıza, seyircilerimize Cumhurbaşkanımızın deyimiyle yürekten teşekkür ediyorum."

"Darbeler Türk insanına vız gelir tırıs gider"

İBB Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni ve oyuncu Erhan Yazıcıoğlu ise, Şehir Tiyatroları'nın yuvası olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Ben bugün için geldim, benim hayatım burası. 1980'de ilk çocuğum bir darbe gününde doğdu ve ben son paramla bir Türk askerinin bir marketi açmasıyla süt aldım çocuğuma. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşayan insanlarımızla bir arada nefes almanın, görüşümüz ne olursa olsun, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, ben sen demeden biz olmanın ayrıcalığı ile 102 yıllık bu kurumun bir ferdi olarak, burada bulunmanın onurunu yaşıyorum."

Darbe girişimini kınayan Yazıcıoğlu, "Darbeler Türk insanına vız gelir, tırıs gider. Hele hele bu darbecik uzaktan maval okuyan çatlak sesli bir horozdan geliyorsa bir kaşık suda boğulacaktır. Halkın üzerine tankla, roketle gelen acımasızlar bu ülkeyi bölemezler." dedi.

Tepki gösterisine Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Perihan Savaş, Mert Turak, Engin Altan, Bahtiyar Engin, Kubilay Tenbeklioğlu, Tolga Yeter, Melahat Abbasova, Kerem Yılmaz, Birol Cürgül ve Tuluyhan Uğurlu gibi isimler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdurrahman Şen Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title