Haberler

Tiyatro Sanatına İlgi Büyüyor

Şehir Tiyatroları’nın yoğun ilgiyle devam eden Tiyatro Okulu başvuruları 2 Ekim’de sona erecek.

Şehir Tiyatroları'nın yoğun ilgiyle devam eden Tiyatro Okulu başvuruları 2 Ekim'de sona erecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın başta üniversitelerde oyunculuk eğitimi almak isteyen gençler olmak üzere Kocaelinde yaşayan daha fazla vatandaşa sanatsal eğitim olanaklarından yararlandırmak, tiyatro özelinde bilgi ve farkındalıklarını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Tiyatro Okulu'nun başvuruları 2 Ekim Perşembe günü sona eriyor.

15- 18 yaş aralığında, 20 ve 18 yaş üzerinde de yine 20 olmak üzere toplam 40 öğrencinin kabul edileceği ve ücretsiz eğitim görecekleri Tiyatro Okulu için başvurular yoğun şekilde devam ediyor. SDKM'deki Şehir Tiyatroları'na şahsen yapılacak başvurular için adayların Kocaeli'nde ikamet etmeleri, (15-18 yaş aralığındaki adayların yanında velileriyle müracaat etmeleri), başvuru formu ile birlikte 2 vesikalık fotoğraf ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi getirmeleri gerekiyor.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 10-11 ve 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavda başarılı olan öğrenciler ders yılı süresince Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından ücretsiz olarak eğitim alacak. Üç temel kategoride yapılacak olan sınav adayların kendi seçtikleri iki farklı tiyatro oyunundan birer tiradı ezberleyip oynama, sergiledikleri oyunların yazar ve dönemlerine ilişkin bilgi ile sınav jürisi tarafından verilecek doğaçlamaları kapsıyor. Sınav sonuçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları internet adresinden ilan edilecek. İlgilenenler 311 59 00/ 2375 numaralı telefondan veya Yahya Kaptan'daki SDKM'den bilgi alabilir. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title