Haberler

Tiyatro Sahnekarlar, Dünya Tiyatrolar Günü'nü İzmir Üniversitesi'nde Kutladı

İzmir Üniversitesi, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Tiyatro Sahnekarlar’ı Bavul ve Sersefil oyunları ile ağırladı.

İzmir Üniversitesi, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Tiyatro Sahnekarlar'ı Bavul ve Sersefil oyunları ile ağırladı.

Tiyatro Sahnekarlar, Bavul ve Sersefil oyunlarını, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve akademisyenlerin katıldığı özel gösterimde, İzmir Özel Fatih Koleji Kültür Merkezi'nde sergiledi. İzmir Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin karşısına Dünya Tiyatrolar Günü'nde çıkmanın kendileri için farklı bir önem arz ettiğini belirten İzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve oyuncu Volkan Severcan, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün oyun yazarı Güney Afrikalı sanatçı BrettBailey tarafından kaleme alınan uluslararası bildirisini oyun öncesi okudu.

Uyuşturucu bağımlısı bir gençle sevgilisinin ölüme giden yoldaki dramatik öyküsünü anlatan Sersefil ve hayatlarında mutluluğu farklı yollardan arayan insanların hikayelerinin anlatıldığı Bavul adlı oyunu sergileyen Tiyatro Sahnekarlar'ın performansları çok beğenildi. İzmir Özel Fatih Koleji Kültür Merkezi'nde sergilenen eserin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ellerindeki dövizlerle oyunculara destek verdi. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, aynı zamanda İzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan oyuncu Volkan Severcan'a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker de her iki oyunu da sahneye koyan Bora Severcan'a teşekkür plaketlerini takdim etti. Doğanata, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Tiyatro Sahnekarlar'ı ağırlamaktan İzmir Üniversitesi olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

dünya tiyatrolar günü izmir üniversitesi izmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title