Haberler

Tisk Aylık Ekonomi Bülteni

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) aylık ekonomi bülteninde, verilerin, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 3 civarında büyüyeceğini gösterdiği belirtildi.

TİSK'in kasım verilerine ilişkin ekonomi bülteni yayımlandı. Enflasyon oranının, dünyada genel olarak düşük seyrettiği, Türkiye'de ise yüzde 8,96 ile OECD ülkeleri arasında en yüksek seviyede yer aldığı ifade edilen bültene göre, Türkiye açısından dış denge 2015'te temel belirleyici makro gösterge olacak.

Türkiye'nin, yüzde 10,1 ile OECD ülkeleri arasında işsizlik oranının en yüksek sekizinci ülke konumunda bulunduğuna yer verilen bültende, cari işlemler açığı düşerken, burada petrol fiyatları ve yurtiçi talebin daralması nedeniyle ithalattaki gerilemenin etkili olduğu belirtildi. Bültende, verilerin, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 3 civarında büyüyeceğini gösterdiği kaydedildi.

Bültende, 2015 bütçesinin, enflasyon, Amerikan Merkez Bankası (Fed) kararları da dahil olmak üzere dış dinamikler ve 2015 genel seçimleri nedeniyle önem taşıdığına işaret edilerek, enflasyonu düşürmek için para politikası yanında diğer politika araçlarına da ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

Bütçe açığına ilişkin hedeflerin tutturulmasının önem taşıdığı ifade edilen bültende, Fed'in faiz oranlarını artırma olasılığının Türkiye'yi riskli ülkeler arasına soktuğu kaydedildi.

Merkez Bankasının faiz oranlarını değiştirmeyerek sermaye girişlerinin seyrini koruduğuna yer verilen bültende, Türkiye'de politika faiz oranının negatif  olduğu, bankanın mevcut oranın altına inmesinin Türkiye'den sermaye çıkışına neden olacağı savunuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title