Haberler

TISİAD, KKTC'deki Temsilciliğini Açtı

Güncelleme:

Türkiye- Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), ilk yurt dışı temsilciliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı.

TISİAD'dan yapılan açıklamaya göre, açılış sonrasında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret eden dernek başkanı Nevaf Kılıç, çalışmaları hakkında Eroğlu'na bilgi verdi.

Eroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek karşılıklı işbirliğinin gelişmesine katkı vermeye hazır olduklarını belirtti.

KKTC olarak özellikle dışa açılma ihtiyacının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktaran Eroğlu, "Dış pazarlarda ürünlerimizin yer bulması bizi memnun eden işlerin başında gelir. Bu sayede istihdam artacak, gelişme güçlenecektir. İnşallah KKTC'li işadamlarıyla güzel bir birliktelik içerisine girersiniz" temennisinde bulundu.

Günümüz ekonomisinde yeni pazarlara açılabilmenin önemine de vurgu yapan Eroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Irak önemli ve gelecek vaad eden bir pazar. Bu pastadan bizim işadamlarımızın da faydalanmasından mutlu oluruz. Iraklıların özellikle turizm ve eğitim alanlarında KKTC'yi tercih etmesi de önemli olacaktır. İşbirliği inşallah hayırlı olur. Çünkü bizim işadamlarımızın Türkiye'deki bir iş adamının dünyaya açılmasından daha zor. İşbirliğinin artması ve gelişmesi yolunda ben de üzerime düşeni yapmaya hazırım."

"KKTC'nin Irak pazarından fazla pay almasını istiyoruz"

Kıbrıs ile Irak arasında köprü olmak istediklerini belirten Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmasında, Irak'ın, Türkiye'nin Almanya'dan sonra en çok ihracat yaptığı ikinci pazar olduğunu belirtti.

Irak'a ihracatta, yaşanan olayların durmasıyla tekrar artacağının altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

"Diğer ülkelerden ziyade kardeş ülke KKTC'nin Irak pazarından daha fazla pay almasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Iraklı işadamlarını KKTC'de ağırlamak ve KKTC'li işadamlarını da Irak'a götürmek istiyoruz. Ayrıca KKTC'yi tanıtmak, turizminin Iraklı turistlerce daha fazla tercih edilmesini sağlamak istiyoruz. KKTC'yi hak ettiği yere taşıma yolunda, fahri konsolosluk görevimizi hakkıyla yerine getirmek arzusundayız."

Ziyarete, TISİAD Genel Başkanı Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay ile KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı da katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Derviş Eroğlu Nevaf Kılıç Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title